Voorbeeldopdracht - Projectmedewerker Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam

Locatie: Rotterdam
Afbeelding bij Voorbeeldopdracht - Projectmedewerker Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam

Het afgelopen collegeperiode zijn we in vijf gebieden aan de slag gegaan om te leren wat er nodig is om wijken aardgasvrij te maken. De gebieden (Groot-IJsselmonde (Heindijk en Reyeroord), Pendrecht, Rozenburg, Bospolder - Tussendijken en Prinsenland - Het Lage Land) zijn zo uitgekozen dat we ervaring kunnen opdoen op veel verschillende fronten. In stadswijken zoals Bospolder - Tussendijken leren we hoe we kunnen omgaan met een krappe ondergrond. In niet-concessiegebieden zoals Rozenburg en Prinsenland - Het Lage Land doen we ervaring op met het aanbesteden van een nieuwe concessie. En in Reyeroord leren we hoe we het beste kunnen opereren in een wijk met weinig corporatiebezit.     

Wat ga je doen?
Door goed te luisteren naar de programmamanagers en adviseurs, ga je de nieuwe lessen naar boven halen en hierin structuur aanbrengen. Deze lessen goed vastleggen, maar ook creatief meedenken over hoe we deze kunnen verspreiden binnen en buiten de organisatie. Competenties die hiervoor nodig zijn: goed kunnen luisteren en doorvragen, analytisch vermogen, goed hoofd- en bijzaken kunnen scheiden, goed om kunnen gaan met organisatiedynamiek (hoe zorg je dat lessen op de goede plek landen). Verder is het handig als je ook goed kunt organiseren, want we plannen in januari 2023 twee heidagen waar we met het hele team aan de slag gaan om verder in te zoomen op de lessen (onder begeleiding van een facilitator). Fijn als je als trainee hier ook praktisch bij kan helpen.


En
De opgedane lessen leggen we vast via de leeraanpak. De afgelopen jaren zijn er op 8 verschillende onderwerpen lessen opgedaan. Van het betrekken van bewoners tot ruimtelijke inpassing. Van koppelkansen tot de financiële businesscase. Deze lessen schrijven we niet alleen op, maar verankeren we binnen de gemeente. Onder andere door ons leerfestival.

De leerlijnen worden nu getrokken door de programmamanagers en adviseurs, maar in de dagelijkse praktijk is het voor hen soms lastig om hiervoor voldoende tijd en mindspace vrij te maken. En na vier jaar gebiedsaanpakken, willen we de leerlijnen ook aanpassen aan de huidige vraagstukken. Welke zetten we door, welke gaan we omvormen, en welke nieuwe leerlijnen komen er bij. Hierbij hebben we ideeën, maar die moeten worden uitgewerkt. Hier zal je dus ook een bepalende rol in gaan spelen.

 

Wat vragen we van jou?
We zoeken een trainee die zijn netwerk wil uitbreiden, zich wil ontwikkelen op het gebied van beleid- en projectmatig werken, niet bang is om snel te moeten schakelen en ad hoc taken op te pakken.

Wat bieden we jou?
Een veelzijdige en uitdagende opdracht met een zeer divers takenpakket binnen de dynamiek van een G4 Gemeente. Volop kansen om je netwerk te vergroten en ervaring op te doen op een zeer actueel thema.

  

Voorwaarden
Het traineeprogramma duurt twee jaar. Deze opdracht is in eerste instantie voor een half jaar. De arbeidsovereenkomst omvat 40 uur, waarvan er gemiddeld 32 uur (maandag t/m donderdag) op locatie c.q. voor de opdrachtgever wordt gewerkt. De overige acht uur wordt benut voor het opleidingsdeel. Bekijk het opleidingsprogramma.

Tags
    Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship