Voorbeeldopdracht - Beleidsmedewerker lokale Inclusie agenda gemeente Delft

Locatie: gemeente Delft
Afbeelding bij Voorbeeldopdracht - Beleidsmedewerker lokale Inclusie agenda gemeente Delft

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die zich ook in de grootste steden van Nederland voordoen. Ontwikkelingen die vragen om een creatieve en voortvarende aanpak. Wij zoeken een ambitieuze, initiatiefrijke trainee voor onze lokale inclusie agenda.

Lokale inclusie agenda, waar staan we nu,  wat is het beoogde resultaat van de ‘’inzet’’?
Er is enige tijd geleden een eerste inventarisatie vanuit Wmo gemaakt. Maar inclusie is breder dan alleen de Wmo. Het betreft alle geledingen van de leefwereld(en) van de inwoners. Dat kan het sociaal domein betreffen, maar ook ruimte en economie of de gemeentelijke dienstverlening. Het beoogde resultaat is dat we weten wat de vraag van inwoners is en wat partners daaraan (kunnen) bijdragen. De trainee brengt dit samen in een manifest t.b.v. het nieuwe college. 

Wat ga je doen?

  • Je gaat bijeenkomsten organiseren om in gesprek te gaan met inwoners
  • Je maakt met de opbrengst een “praatplaat” om met partners in de stad en in onze eigen organisatie te inventariseren wat er al gebeurd in de stad en wat ontbreekt
  • Je maakt met de opbrengst een manifest voor het nieuwe college, met daarin ook een advies wat hiermee te doen

Je profiel
Je bent een professional met hart voor het brede veld van de maatschappelijke ondersteuning aan kwetsbare inwoners van de stad. Je legt gemakkelijk verbindingen en houdt van aanpakken. Je werkt zelfstandig en je kan ook aangeven wat je nodig hebt van ons. Je werkt gestructureerd en bent gericht op het creëren van resultaten en samenwerken en je kunt snel schakelen als de situatie daar om vraagt. Je zet graag je tanden in complexe maatschappelijke vraagstukken en bent bekend met (of hebt ervaring met) het fenomeen lokale inclusie agenda.

Je werkplek
Het cluster Samenleving levert een bijdrage aan de gemeentelijke doelen die samenhangen met twee pijlers: stad van innovatie en participatiesamenleving. Samenleving realiseert samen met haar maatschappelijke partners de doelstellingen van de gezamenlijke sociale visie.

De afdeling Samenleving Advies is het expertisecentrum voor het Sociaal Domein en adviseert over, initieert of ontwikkelt (extern gericht) beleid op de kennisvelden binnen het Sociaal Domein. Als onderdeel van het cluster Samenleving lever je hier een bijdrage aan in het subteam Wmo (bestaande uit 9 personen).  Hiervoor wordt nauw samengewerkt met diverse lokale en regionale partners, zoals vrijwilligersorganisaties, zorgaanbieders en andere gemeenten. 

De jongste oude stad van Nederland
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

­Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt
De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die zich ook in de grootste steden van Nederland voordoen. Ontwikkelingen die vragen om een creatieve en voortvarende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals. De opdrachtgever heeft zelf ook nog een kort filmpje opgenomen om persoonlijk de opdracht toe te lichten.

Gewenste startdatum
1 februari 2022

Spreekt deze functie je aan?
Stuur dan uiterlijk 10 januari je motivatie voor deze opdracht en je actuele CV naar ons op via onderstaande link.

Klik hier om te solliciteren 

Voorwaarden
Het traineeprogramma duurt twee jaar. Deze opdracht is in eerste instantie voor de periode van 6 maanden. De arbeidsovereenkomst omvat 40 uur, waarvan er gemiddeld 32 uur (maandag t/m donderdag) voor de opdrachtgever wordt gewerkt. De overige acht uur wordt benut voor het opleidingsdeel.

Procedure
Na de eerste gespreksronde (met VNG trainees) wordt bepaald wie er worden voorgesteld aan de opdrachtgever. Het geven van een pitch waarin je je visie geeft op “de moderne ambtenaar ”maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Heb je dit gesprek al gehad? Dan plannen we in week 2 en 3 de gesprekken bij de opdrachtgever. Aangenomen op de opdracht? Dan start op dat moment het traineeprogramma!

Tags
    Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship