Voorbeeldopdracht – Accountmanager Bedrijven gemeente Renkum

Locatie:Gemeente Renkum

Afbeelding bij Voorbeeldopdracht – Accountmanager Bedrijven gemeente Renkum

Inleiding
De gemeente Renkum ligt op de grens van het heuvelachtige gebied van de Zuid-Veluwe en het
Gelders Rivierengebied. In de gemeente Renkum wonen ruim 31.000 mensen, verdeeld over de dorpen Oosterbeek, Renkum, Heelsum, Wolfheze, Doorwerth en Heveadorp.

De gemeente Renkum staat de komende jaren voor veel uitdagingen. Hoe vinden de inwoners hier rust en ruimte, terwijl we ook bedrijvigheid, recreatie en toerisme stimuleren? Als ambtenaar in Renkum geef je hier niet zomaar vorm aan, maar met hart en ziel! Je staat voor je vak, steekt je nek uit en gaat op je doel af. Terwijl je ook inlevingsvermogen hebt en begrijpt waar je collega’s en inwoners mee zitten. Kortom: ambtenaren bij Renkum zijn sensitief, strijdbaar en doelgericht.
Sluit je aan bij ons team en maak van Renkum de mooiste gemeente van Nederland!

Organisatie
De gemeente Renkum wil een gemeente zijn die betrouwbare dienstverlening levert. Naar de inwoners én intern naar eigen collega’s en het bestuur. Ze willen een gemeente zijn die wendbaar is in het aansluiten op wensen en initiatieven van inwoners, partners en collega’s en ook wendbaar is in het aansluiten op nieuwe wetgeving en decentralisaties. Het bestuurlijk kader is dat we een zelfstandige gemeente blijven en om dat te kunnen blijven, willen we meer en beter kunnen samenwerken met partners (andere gemeenten of organisaties).

De gemeente wil werken met aandacht, helderheid, verantwoordelijkheid, gemak en wendbaarheid. Waarden die steeds meer verankerd zullen worden in de organisatie.

Wat ga je doen?
De accountmanager is dé contactpersoon voor ondernemers. Jij vormt het eerste aanspreekpunt en zorgt voor verbinding tussen ondernemers, ondernemersverenigingen en de gemeente. Je onderhoudt contacten met ondernemers, je informeert, organiseert en faciliteert. Hierbij zorg je ervoor dat wensen en belangen van ondernemers bij de gemeentelijke besluitvorming worden betrokken. Jij vormt dan ook de front office van het Ondernemersloket. Vanuit de gedachte één ingang, één loket voor ondernemers ontstaat daardoor optimaal contact met onze ondernemers.
De accountmanager bedrijven richt zich daarnaast ook op het aantrekken van nieuwe (schone) werkgelegenheid in de gemeente, energiebesparing bij ondernemers en het bevorderen van de (re)integratie van werkzoekenden en mensen met een arbeidshandicap. Naast het accountmanagement ben je ook projectleider en beleidsuitvoerder van een aantal projecten in onze gemeente. Projecten die vanuit Economie of Toerisme zijn geïnitieerd. Zoals bijvoorbeeld een gebiedsontwikkelingsproject voor de realisatie van een Veluwe ontvangstlocatie in combinatie met andere functies.
In deze functie werk je intern nauw samen met de strategisch beleidsmedewerker Economische zaken, Toerisme en cultuur en met de medewerkers van het werkgeversservicepunt. Maar je werkt vooral veel samen met ondernemers en partners.

Wie ben je?
Je bent een netwerker met grote omgevingssensitiviteit. Je doorgrondt complexe situaties, weegt belangen af en vertaalt deze in handelingen. Door jouw politieke sensitiviteit weet je wanneer het belangrijk is met de bestuurder in overleg te treden.
Je hebt een goede kennis van de lokale economie en beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen. Je bent open en toegankelijk en een doorzetter. Je bent betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor je eigen werk.

Het koppelen van de wereld van ondernemers aan de wereld van de gemeente is jouw passie. Het afleggen van bedrijfsbezoeken en het verrichten van netwerkactiviteiten ter bevordering van de lokale economie vind je leuk. Het realiseren van inhoudelijke projecten zie je als een uitdaging.

Verder heb je:
  • HBO+ werk- en denkniveau
  • Een uitstekend gevoel voor bestuurlijke verhoudingen
  • Communiceer je open met je omgeving
  • Werk je graag in een dynamische omgeving
  • Neem je graag eigen verantwoordelijkheid en waardeer je veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.
Tags
    Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship