Voorbeeldopdracht - Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ)

Locatie: Utrecht

Afbeelding bij Voorbeeldopdracht - Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ)

Sta jij voor 345 gemeenten?
Durf jij het aan om de verantwoordelijkheid te nemen voor de belangen van 345 gemeenten? Heb jij het lef om zelfstandig aan de knoppen te draaien die het verschil maken in beleid en uitvoering van duizenden ambtenaren en bestuurders in Nederland? Ben jij op zoek naar een interessante functie, waarin geen dag hetzelfde is én wil jij een bijdrage leveren aan de aanpak van zorgfraude?

Inleiding
In Nederland besteden we jaarlijks 100 miljard euro aan zorg. Soms is daarbij sprake van misbruik. Zoals frauderen met persoonsgebonden budgetten of het onterecht declareren van rekeningen. Door misbruik blijft er minder geld over voor de zorg zelf en daarvan worden patiënten de dupe. Het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) signaleert fraude, verrijkt data en coördineert de multidisciplinaire afhandeling van meldingen, tot en met het opstellen van rapportages met kwantitatieve en kwalitatieve informatie. Zo stelt het IKZ partners in staat fraude efficiënt  en effectief te bestrijden.

De organisatie
Het IKZ is een samenwerkingsverband van de opsporingsdiensten iSZW en FIOD, toezichthouders NZa en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, zorgverzekeraars, gemeenten, De Belastingdienst en uitvoeringsorganisatie CIZ. Meldingen over fraude worden onderzocht door ons casuïstiekteam.

Wat ga je doen?
Het IKZ vindt het belangrijk dat gemeenten aangesloten zijn en gebruik maken van de kennis en expertise van de IKZ partners. Als trainee beoordeel je meldingen van vermoedelijke zorgfraude in het gemeentelijke domein. Je verrijkt signalen met informatie van gemeenten, andere partners en openbare bronnen. Je hebt daarbij oog voor de wettelijke grondslagen voor informatiedeling. Je herkent signalen van vermoedelijke zorgfraude in het gemeentelijk domein en weet deze adequaat te verrijken. Indien nodig neem je contact op met de melder. Je maakt van je bevindingen een begrijpelijk geheel en deelt dit met de partner(s) zodat zij er actie op kunnen ondernemen. Je verwerkt je bevindingen in het informatiesysteem en in managementrapportages. Kortom; je bent de spin in het web van gemeenten en de IKZ partners. Zo lever je een concrete bijdrage aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg.

Kortom: een boeiende opdracht in een organisatie in opbouw en een werkplek in het gebouw van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) aan de rand van Utrecht.

Gevraagde profiel

  • In staat om zelfstandig te werken
  • In staat om snel te kunnen schakelen en contact te leggen
  • Je houdt overzicht en kunt snel doordringen tot de kern van -soms onoverzichtelijke- informatie
  • Je weet prima de weg op internet en in andere bronnen, communiceert makkelijk en gaat kritisch en secuur om met data, onder andere vanwege privacyaspecten
  • Je beschikt over analytische vaardigheden en een onderzoekende houding
  • Je bent vindingrijk, flexibel en samenwerkingsgericht en vindt pionieren een uitdaging
  • Ervaring in signaalanalyse en/of onderzoek en kennis van de zorg is een pre

Voorwaarden
Het traineeprogramma duurt twee jaar. Het dienstverband is voor deze opdracht in eerste instantie voor een half jaar. De arbeidsovereenkomst omvat 40 uur, waarvan er gemiddeld 32 uur (maandag t/m donderdag) op locatie c.q. voor de opdrachtgever wordt gewerkt. De overige acht uur wordt benut voor het opleidingsdeel. Bekijk het opleidingsprogramma.

Tags
    Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship