Op zoek naar de allround ambtenaar van de toekomst?

Met een VNG Connect Trainee haalt u jong talent in huis met een frisse kijk. VNG Connect leidt trainees op tot de allround ambtenaar van de toekomst. En misschien wel het belangrijkste: zij staan klaar met innovatieve ideeën voor de organisatie en om projecten van de grond te krijgen.

Wie zijn wij?

Nederland vergrijst, en dat is ook merkbaar binnen de centrale overheid en gemeenten. Tegelijkertijd is de arbeidsmarktpositie van veel gemeenten nog niet aantrekkelijk genoeg voor jongeren. Tel daarbij op dat de rol van de gemeente verandert als gevolg van wetgeving en er door decentralisatie steeds meer taken bij de gemeente terechtkomen. Voor de lokale democratie is het daarom van groot belang om jonge professionals aan te trekken én te behouden. Zodat gemeenten kunnen anticiperen op hun veranderende rol en de grote hoeveelheid taken kunnen oppakken.

VNG Connect Trainees leidt jonge talenten op tot allround ambtenaren van de toekomst. Onze trainees zijn breed inzetbaar en bieden graag een helpende hand bij de uitdagingen van uw organisatie.

Waarom een trainee van VNG Connect? 

Jong talent zorgt voor hét verschil binnen uw organisatie. Het VNG Connect Traineeship staat voor kwaliteit en kijkt naar bredere samenwerkingen. Wij leiden de trainees op tot allround ambtenaren van de toekomst met een pragmatische instelling. Daarbij varen we o.a. op de kennis en kunde binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Onze trainees nemen opgedane kennis en hun netwerk van andere opdrachten mee naar hun nieuwe opdracht.  

Maak kennis met ons talent

  • Verbindt verschillende werelden met elkaar.
  • Draagt met een positief-kritische blik en innovatieve ideeën bij aan een moderne organisatie.
  • Inzetbaar op ieder moment.
  • Neemt opgedane kennis in andere organisaties mee naar de volgende opdracht.
  • In dienst van VNG Connect, dus voor u geen werkgeverslasten, HR-zaken en WW-verplichtingen.

Hoe werken wij?

U heeft een interessante opdracht, wij een talentvolle trainee.

Het vinden van talentvolle professionals is ons dagelijks werk. Iedere dag spreken we kandidaten voor het VNG Connect Traineeship. Daaruit selecteren we de beste kandidaten om aan de slag te gaan bij gemeenten, provincies, en andere lokale overheden. Zodra u een interessante opdracht heeft, gaan wij op zoek naar de geschikte kandidaat. Dit kan een kandidaat zijn die al trainee bij ons is en op zoek is naar een vervolgopdracht of een kandidaat die zich heeft ingeschreven voor het VNG Connect Traineeship.   

  • De trainee is bij ons in dienst en wordt bij uw organisatie gedetacheerd.
  • De opdracht duurt minimaal een half jaar, zodat trainees maximaal 4 opdrachten in 2 jaar tijd uitvoeren.
  • Uw organisatie is bijvoorbeeld een gemeente, een ministerie, een veiligheidsregio of onderdeel van de VNG.
  • De opdracht heeft altijd een gemeentelijk vraagstuk.
  • De vrijdag is een opleidingsdag bij de VNG.
Ja, ik heb interesse als opdrachtgever bij VNG Connect