Voorbeeldopdracht – Ondersteuning Gemeentesecretaris

Locatie: Gemeente Ommen

Afbeelding bij Voorbeeldopdracht – Ondersteuning Gemeentesecretaris

De gemeente Ommen is een kleine, slagvaardige en flexibele organisatie. Wij zoeken de samenwerking met inwoners, bedrijven en organisaties op. Luisteren naar wensen van inwoners en zoeken samen met inwoners naar manieren om deze wensen te realiseren.

In het visiedocument Ommer Motief hebben inwoners, organisaties en ondernemers de koers van Ommen tot 2030 aangegeven. De medewerkers van Ommen 4.0, zijn vooral ontwikkelaars op die thema's. De gemeenteraad wil voor, door en met de samenleving ambities uit het Bestuursakkoord 2018 – 2022 realiseren. Dit vraagt om medewerkers die breed inzetbaar zijn en verbindende ontwikkelaars, doeners en denkers zijn. 

Wat ga je doen?
Ter ondersteuning van onze gemeentesecretaris/ algemeen directeur zoeken we een enthousiaste allround collega. Je krijgt in korte tijd een goed beeld over de ins en outs van een gemeente. Juist omdat de gemeente relatief klein en een platte organisatie is, zie je alle onderwerpen voorbij komen.

We zoeken iemand die het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken, is niet bang om op mensen af te stappen en vindt het ook geen probleem om administratieve werkzaamheden op te pakken en soms achter het kopieerapparaat te staan. Tevens ben je goed in staat om (beleids)notities over een bepaald thema te schrijven. Je kan goed werken in een omgeving met minder structuur en wordt er ook niet zenuwachtig van dat er geen gespreid bedje klaar staat. Je komt terecht in een kleine betrokken en relatief (voor gemeentebegrippen) jonge club collega’s. Er heerst  een hands on mentaliteit en open aanspreekcultuur.

Wat vragen we van jou?

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een MER/ Economie/ bedrijfskunde of aanverwante opleidingsachtergrond
 • Belangstelling in de problematiek van de gemeentelijke praktijk
 • Je bent dienstverlenend en samenwerkingsgericht
 • Je hebt een eigen mening en durft zaken bespreekbaar te maken
 • Je bent in staat snel te schakelen tussen verschillende soorten werkzaamheden

Zeker in het begin vragen werk je met grote regelmaat op het gemeentehuis in Ommen om feeling en verbinding te krijgen. Ook omdat er regelmatig afstemmingsmomenten zijn met de gemeentesecretaris.

Voorwaarden
Het traineeprogramma duurt twee jaar. Deze opdracht is in eerste instantie voor de periode van een half jaar. De arbeidsovereenkomst omvat 40 uur, waarvan er gemiddeld 32 uur (maandag t/m donderdag) op locatie c.q. voor de opdrachtgever wordt gewerkt. De overige acht uur wordt benut voor het opleidingsdeel.

Tags
  Fysieke leefomgeving
  Fysieke leefomgeving
  Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship