Voorbeeldopdracht - Zorglandschap jeugd

Locatie: Den Haag (VNG kantoor)
Afbeelding bij Voorbeeldopdracht - Zorglandschap jeugd

Organisatie

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is de koepelorganisatie van alle gemeenten. Samen met alle gemeenten bouwt de VNG aan de kracht en kwaliteit van het lokaal bestuur. De VNG behartigt de belangen van de gemeenten, voert gemeenschappelijke diensten voor gemeenten uit en biedt haar leden een platform. De gemeenten moeten worden gesteund in hun ambities om zich verder te ontwikkelen als eerste overheid én worden ondersteund in het aangaan van alle uitdagingen die zij ondervinden.

Programma

Zorglandschap Jeugd Het programma Zorglandschap Jeugd is in 2016 gestart in opdracht van VNG, VWS en de Brancheorganisaties van Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ). Het programma is gericht op het borgen en stimuleren van de specialistische jeugdhulp het nieuwe jeugdhulpstelsel. Hiertoe is een ondersteuningsteam ingericht met een ambassadeur, projectleider, projectondersteuner, een parttime communicatieadviseur en diverse regiomanagers.

Bekijk alle informatie over het ondersteuningsteam.

Voor een meer inhoudelijk beeld over het programma kun je de volgende bronnen raadplegen:

Taken en werkzaamheden

We zijn op zoek naar een enthousiaste, WO-geschoolde trainee met uitstekende én aantoonbare communicatieve vaardigheden (met name schriftelijk) en interesse heeft voor de transformatie van het sociaal domein. We zoeken iemand die sterk is in het vertalen van complexe processen naar heldere teksten met gevoel voor hoofd- en bijzaken.
Een belangrijke taak voor het ondersteuningsteam is het toegankelijk maken van kennis over specialistische jeugdhulp in combinatie met goede voorbeelden. De website is hiervoor het meest belangrijk, maar ook het opstellen van nieuwsbrieven, mails, presentaties en beleidsstukken is onderdeel van de opdracht. In 2018 willen we een aan de slag met thema’s zoals ‘leren in de regio’ en ‘goed opdrachtgever- en nemerschap’. Dit zijn intensieve klussen waar we iemand voor nodig hebben die zowel goed kan schrijven als analytisch kan denken.
Wij denken dat het interessant is voor een trainee om een jaar met hen mee te lopen om inhoudelijk in de transformatie van de jeugdhulp te verdiepen, communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen en mee te gaan naar diverse bijeenkomsten in het land. Daarnaast neem je interviews af en krijg je de kans een mooi netwerk op te bouwen. De trainee werkt intensief samen met de projectleider, de communicatieadviseur en de communicatieafdeling van de VNG.

Gevraagde profiel

 • Afgeronde WO-master opleiding met brede maatschappelijke kennis (bij voorkeur een generalistische afstudeerrichting, zoals bestuurskunde/bedrijfskunde etc.).
 • Uitstekende én aantoonbare communicatieve vaardigheden (met name schriftelijk).
 • Analytische vaardigheden; gevoel voor hoofd- en bijzaken en sterk in het vertalen van complexe processen naar heldere teksten.
 • Zelfstandige werkhouding - Proactief, initiatiefrijk en nieuwsgierig.
Tags
  Openstaande opdrachten
  Openstaande opdrachten
  Openstaande opdrachten
  Openstaande opdrachten
  Openstaande opdrachten
  Openstaande opdrachten
  Fysieke leefomgeving
  Fysieke leefomgeving
  Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship