Voorbeeldopdracht - Junior Adviseur Samen Organiseren

Locatie: Den Haag

Afbeelding bij Voorbeeldopdracht - Junior Adviseur Samen Organiseren

VNG Realisatie is onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de koepelorganisatie is van alle Nederlandse gemeenten. VNG Realisatie richt zich op het verbeteren van dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten ten behoeve van hun inwoners en bedrijven. Dat doet VNG Realisatie onder andere door gemeenten te helpen bij ICT-gerelateerde vraagstukken en door het leveren van sturingsinformatie. En heel praktisch: VNG Realisatie wil gemeenten zo goed mogelijk ondersteunen bij de aanpak van de decentralisaties in het sociaal domein.

 Over het team Samen Organiseren
Samen Organiseren is het vliegwiel voor het verbinden en versnellen van de gezamenlijke gemeentelijke uitvoering op het terrein van dienstverlening, informatievoorziening en medebewindstaken zoals Werk, Zorg, Inkomen, Belastingen en Omgevingswet. Samen Organiseren kenmerkt zich door een grote betrokkenheid en sturing van gemeenten zelf om gezamenlijk uitvoeringsvraagstukken het hoofd te bieden. In de aansturing van investeringen, ontwikkelingen en uitvoering is een speciale Taskforce en een College van Dienstverleningszaken ingesteld.

Om Samen Organiseren vanuit VNG Realisatie te ondersteunen is binnen het team Bedrijfsvoering een flexibel team ingericht. De missie van team Samen Organiseren is om ‘Samen Organiseren’ te verankeren als standaard werkwijze. Het team is de verbindende schakel tussen de lijnorganisatie en onze leden. We helpen daarnaast managers zichtbaar te zijn in netwerken; en brengen netwerken dichter bij onze organisatie. 

De opdracht
In deze veelzijdige functie ben je de spin in het web van de programmaorganisatie en rechterhand van de programmamanager Samen Organiseren. Je zorgt dat je een stap vooruit denkt, waardoor Samen Organiseren op rolletjes loopt. Je faciliteert en schakelt intensief binnen de VNG-organisatie, gemeenten, ministeries en andere netwerkpartners en weet goed informatie op te halen, maar ook terug te geven. Je ondersteunt bij zowel strategische, inhoudelijke en beleidsmatige werkzaamheden als ook bij organisatorische zaken.

Je opereert in een complexe omgeving waarin je oog houdt voor zowel de concrete acties op korte termijn als de lange lijnen voor het eindresultaat.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Je ondersteunt Samen organiseren binnen de organisatie en in het land.
 • Je houdt oog voor zowel de concrete acties op korte termijn als de lange lijnen voor het eindresultaat.
 • Je bewaakt de voortgang van het programma, signaleert knelpunten en hebt oog voor wat er bij de Taskforce Samen Organiseren, het College van Dienstverleningszaken en in de organisatie speelt en nodig is.
 • Je plant, organiseert en bereidt bijeenkomsten, gesprekken en werksessies voor.
 • Je assisteert bij het ontwikkelen van activiteiten, verzorgt verslaglegging en werkt resultaten uit.
 • Je creëert content over Samen Organiseren.
 • Je ondersteunt directeuren (intern) en ambassadeurs (extern) bij presentaties en interviews.

Kennis- en ervaringsvereisten

 • Uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.
 • Enige ervaring op het gebied van data en monitoring is een pré.
 • In staat om zelfstandig te werken.
 • In staat om in een flexibele en dynamische werkomgeving te werken.
 • In staat om snel te kunnen schakelen en te kunnen prioriteren.

Gevraagde competenties

 • Resultaatgerichtheid
 • Klantgerichtheid 
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Integriteit
 • Netwerken
 • Zelfontwikkeling


Spreekt deze functie je aan?
Stuur dan uiterlijk 18 september je motivatie voor deze opdracht en je actuele CV naar ons op. Bij VNG Connect Trainees verschillen alle collega’s. In functie, leeftijd, afkomst, geaardheid, karakter, dromen en hobby’s. Daar zijn we trots op, want al die verschillen zorgen voor betere resultaten. Dus wie jij ook bent: je bent welkom.

Klik hier om te solliciteren


Mocht je zelf niet voldoen aan het profiel, maar wel iemand kennen die past bij dit profiel, stuur dit bericht dan s.v.p. door!


Voorwaarden
Het traineeprogramma duurt twee jaar. Het dienstverband is voor deze opdracht in eerste instantie voor een half jaar. De arbeidsovereenkomst omvat 40 uur, waarvan er gemiddeld 32 uur (maandag t/m donderdag) op locatie c.q. voor de opdrachtgever wordt gewerkt. De overige acht uur wordt benut voor het opleidingsdeel. Meer informatie over de invulling van het opleidingsprogramma kan je vinden op:  https://www.vngconnect.nl/trainees/Opleidingsprogramma.


Procedure
Uiterlijk 26 augustus hoor je of je geselecteerd bent voor een sollicitatiegesprek. De selectieprocedure bestaat uit minimaal 2 gesprekken: (mits je nog niet bij ons op gesprek bent geweest) met VNG Trainees voor het traineeprogramma in het algemeen en voor de opdracht specifiek: de opdrachtgever.

Tags
  Sociaal domein
  Sociaal domein
  Fysieke leefomgeving
  Fysieke leefomgeving
  Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship