Voorbeeldopdracht - Gemeente Leiden - Team Economie

Locatie: gemeente Leiden

Afbeelding bij Voorbeeldopdracht - Gemeente Leiden - Team Economie

Aanleiding
Team Economie van de gemeente Leiden zoekt een duizendpoot die mee wil werken aan het economisch beleid en het accountmanagement enerzijds en Binnenstadmanagement anderzijds.

Wat ga je doen?
Het Team Economie werkt aan de economische ontwikkeling en verbetering van de stad en de regio, zoals de bedrijvigheid in Leiden, de ondersteuning van ondernemers, toerisme, evenementen en het Leiden Bio Science Park. De accountmanagers zijn het eerste aanspreekpunt voor ondernemers en zorgen voor een zachte landing van nieuwe bedrijven in Leiden. De beleidsadviseurs ontwikkelen het beleid voor het College: van stadseconomie tot kenniseconomie. Het Team Economie is onderdeel van de afdeling Vestigingsklimaat, die randvoorwaarden creëert voor een excellent vestigingsklimaat om te wonen, werken, leren en recreëren in de stad, voor huidige en toekomstige generaties.

We zoeken een trainee die een bijdrage levert aan het accountmanagement en het beleid van de stedelijke economie. Dat kan zijn in de rol van medewerker maar ook van projectleider. Daarbij kun je denken aan concrete vragen om support van bedrijven en ondernemers in de stad, de ontwikkeling en uitvoering van projecten in het kader van het Uitvoeringsplan Retail en Warenmarkt, het maken van beleidskaders voor nieuwe ontwikkelingen als flitsbezorgers en permanente uitbreiding van tijdelijke (Corona) terrassen. We zijn ook nieuwsgierig naar jouw visie en bijdrage aan de strategische vraag hoe we in een compacte stad als Leiden ruimte kunnen blijven bieden aan werken en ondernemen als belangrijke motor voor de brede welvaart. En hoe we de balans blijven vinden tussen de verschillende belangen van ondernemers, bewoners, bedrijven, instellingen en bezoekers,  Een actueel maatschappelijk thema met politiek-bestuurlijke aandacht en een prominente plek in het beleidsakkoord ‘Samen leven in Leiden’ van het nieuwe college van Leiden.

Inhoudelijk
Binnenstadmanagement is een samenhangend programma waarin we werken aan een toekomstbestendige binnenstad samen met onze stadspartners én met collega’s uit verschillende disciplines van de gemeente Leiden. Vanuit een jaarlijks Uitvoeringsprogramma worden diverse inspanningen gerealiseerd op het gebied van Vitaliteit, Leefbaarheid, Duurzaamheid en Mobiliteit. Daarnaast borgt het programma de verbinding met andere (ontwikkel)gebieden en opgaves in de stad en regio. Samenwerking met partners, stakeholders en betrokken in de stad staat hierbij uiteraard in een hoog vaandel.

Het programma heeft ook een ‘aanjaagfunctie’ met bijbehorend budget, waar stadspartners uit de binnenstad een beroep op kunnen doen voor bijzondere initiatieven die de vitaliteit van de binnenstad ondersteunen. In het programma is ook ruimte en aandacht voor ondersteuning van initiatieven op het gebied van kennis, cultuur, verduurzaming en verbetering van bereikbaarheid in de binnenstad.

Binnen het team Binnenstadmanagement ben je projectmedewerker. Samen met de Binnenstadmanager, Assistent binnenstadmanager en collega’s van het team Vestigingsklimaat zorg jij ervoor dat alles op rolletjes loopt. Je schrijft en werkt mee aan het Uitvoeringsprogramma Binnenstad 2022 en 2023. Dit document wordt jaarlijks opgesteld en vastgesteld in het College. Hierin worden de inspanningen vanuit de gemeente en externe stadspartners in de binnenstad omschreven. Daarnaast vervul je een projectleidersrol op een aantal projecten die vanuit het programma worden uitgevoerd. Verder ben je betrokken bij allerhande dynamische werkzaamheden in de dagelijkse operatie. De huidige trainee kan je bij de start nog voor een periode van 2 weken inwerken!

Wat vragen we van jou?
We zoeken een trainee die zijn netwerk, politieke sensitiviteit en projectmatige kant wil ontwikkelen, niet bang is om snel te kunnen schakelen en ad hoc taken op te pakken.

Wat bieden we jou?
Een veelzijdige en uitdagende opdracht met een zeer divers takenpakket binnen de dynamiek van de binnenstad. En volop kansen om je netwerk te vergroten, ervaring op te doen in het politiek bestuurlijk speelveld en met de collega’s samen te werken aan de kwaliteit van de stad Leiden.

Spreekt deze traineeopdracht je aan?
Stuur dan uiterlijk 18 september je motivatie voor deze opdracht en je actuele CV naar ons op.  Bij VNG Connect Trainees verschillen alle collega’s. In functie, leeftijd, afkomst, geaardheid, karakter, dromen en hobby’s. Daar zijn we trots op, want al die verschillen zorgen voor betere resultaten. Dus wie jij ook bent: je bent welkom.

Klik hier om te solliciteren


Mocht je zelf niet voldoen aan het profiel, maar wel iemand kennen die past bij dit profiel, stuur dit bericht dan s.v.p. door!

Voorwaarden
Het traineeprogramma duurt twee jaar. Deze opdracht is in eerste instantie voor een half jaar. De arbeidsovereenkomst omvat 40 uur, waarvan er gemiddeld 32 uur (maandag t/m donderdag) op locatie c.q. voor de opdrachtgever wordt gewerkt. De overige acht uur wordt benut voor het opleidingsdeel. Meer informatie over de invulling van het opleidingsprogramma kan je vinden op:  https://www.vngconnect.nl/trainees/Opleidingsprogramma.

Procedure
Uiterlijk in de laatste week van augustus hoor je of je geselecteerd bent voor een sollicitatiegesprek. De selectieprocedure bestaat uit minimaal 2 gesprekken: (mits je nog niet bij ons op gesprek bent geweest) met VNG Trainees voor het traineeprogramma in het algemeen en voor de opdracht specifiek met de opdrachtgever. Het houden van een pitch maakt onderdeel uit van het eerste gesprek.

Tags
    Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship