Traineeopdracht - Communicatie en Uitvoering - VNG

Locatie: Den Haag
Afbeelding bij Traineeopdracht - Communicatie en Uitvoering - VNG

Ben je op zoek naar een hands-on functie in een dynamische en politieke omgeving? Ben je een kei in het bieden van ondersteuning? En wil je jouw steentje bijdragen aan de uitvoering van het Klimaatakkoord en de energietransitie? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de functie van:

Trainee communicatie en uitvoering

Startdatum: in overleg (per direct), voor een periode van 6 maanden.

Het programmateam Energie werkt iedere dag met en voor gemeenten aan de energietransitie. De ruim 40 collega's worden in hun dagelijkse werkzaamheden ondersteund door het Programmabureau (bestaande uit een Programmasecretaris, Project Management Officer en een Programmaondersteuner). Door de groei die wij doormaakten in de afgelopen periode is er een uitdagende nieuwe functie ontstaan voor een trainee communicatie en uitvoering. Als gedreven collega en vrolijke noot binnen ons team ondersteunt je je collega's bij allerlei zaken rondom interne en externe communicatie.

Wat ga je doen?

In jouw rol als Ondersteuner communicatie en uitvoering ga je zelfstandig te werk en speel je een verbindende rol binnen het team. Je zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van wat er speelt bij je collega's en rondom onze opgaven. Je neemt initiatief om input bij de collega's te verzamelen en adviseert hoe deze input zich kan vertalen naar interne en externe communicatie-uitingen. Je kunt hierbij denken aan het organiseren van webinars, leerkringen en een congres. Je speelt ook een rol bij het voorzien in de interne communicatiebehoefte van ons Programma, zo stel je een interne nieuwsbrief op. Daarnaast werk je mee aan de doorontwikkeling van een ledenplatform en beheer en onderhoud je deze. Je bent dus helemaal thuis in het verzamelen, schrijven, redigeren en optimaliseren van content.

Daarnaast ben je creatief in het toepassen van de juiste kanalen en produceer je ook online content (video's blogs, tekst, nieuwsbrieven). Je weet je snel je weg te vinden in (online) communicatiekanalen en benut kansen om nieuwe ontwikkelingen toe te passen. Het updaten van ons communicatie- en lobbyplan behoort ook tot jouw taken.

In het team val je rechtstreeks onder de programmamanager en werk je nauw samen met de coördinatoren, project management officer, de programmasecretaris en de senior communicatieadviseur van het programma. Je beheert en monitort de contentkalender en ondersteunt bij het optimaliseren van de website van de VNG op de thema's van ons Programmateam.

Er wordt een flink beroep gedaan op je creativiteit, assertiviteit en zelfstandigheid. Als teamspeler kan je goed overweg met verschillende belangen, weet je anderen te enthousiasmeren en te betrekken. We zoeken iemand die het ook leuk vindt om te helpen bij het inrichten en uitvoeren van allerlei soorten bijeenkomsten. Je beheert en draagt bij aan het optimaal inzetten van (gemeentelijke) netwerken (online en offline) voor collega's van het Programma.

Wat neem jij mee?

 • Je kunt content leveren voor multimediale kanalen (zoals vlogs, visualisaties, handreikingen) en deze bruikbaar maken voor online communicatie;
 • Je hebt overtuigingskracht, bent kritisch en initiatiefrijk. Je komt met ideeën en kunt snel verbindingen leggen;
 • Je voelt je thuis in een proactieve rol en kunt zelfstandig te werk gaan;
 • Je bent praktisch, `hands on' ingesteld en zet communicatiebehoeftes om in concrete acties;
 • Je bent bij voorkeur bekend met de werkwijze van gemeenten;
 • Je kunt teksten schrijven voor diverse communicatiemiddelen (fora, website, e.d.)
 • Affiniteit met de energie en warmteopgaven;

Jouw team

Binnen de VNG wordt je onderdeel van het Programma Energie. Wij zijn een energiek en gedreven team van ongeveer 42 collega's. Je collega's staan voor je klaar om je te helpen en je thuis te laten voelen in ons team. De werkzaamheden worden hybride uitgevoerd (je werkt zowel op kantoor als thuis).

Wie zijn wij en waar zijn wij trots op?

De vereniging heeft als doel de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we elke dag met veel bevlogenheid aan. 344 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren.

 

Spreekt deze functie je aan?

Stuur dan uiterlijk 22 augustus je motivatie voor deze opdracht en je actuele CV naar ons op.  Bij VNG Connect Trainees verschillen alle collega’s. In functie, leeftijd, afkomst, geaardheid, karakter, dromen en hobby’s. Daar zijn we trots op, want al die verschillen zorgen voor betere resultaten. Dus wie jij ook bent: je bent welkom.

Klik hier om te solliciteren.

 

Mocht je zelf niet voldoen aan hetprofiel,maar weliemand kennendie past bij dit profiel, stuur dit bericht dan s.v.p. door!

 

Voorwaarden

Het traineeprogramma duurt twee jaar. Deze opdracht is in eerste instantie voor een half jaar. De arbeidsovereenkomst omvat 40 uur, waarvan er gemiddeld 32 uur (maandag t/m donderdag) op locatie c.q. voor de opdrachtgever wordt gewerkt. De overige acht uur wordt benut voor het opleidingsdeel. Meer informatie over de invulling van het opleidingsprogramma kan je vinden op:  https://www.vngconnect.nl/trainees/Opleidingsprogramma

Procedure

Uiterlijk in de laatste week van augustus hoor je of je geselecteerd bent voor een sollicitatiegesprek. De selectieprocedure bestaat uit minimaal 2 gesprekken: (mits je nog niet bij ons op gesprek bent geweest) met VNG Trainees voor het traineeprogramma in het algemeen en voor de opdracht specifiek met de opdrachtgever. Het houden van een pitch maakt onderdeel uit van het eerste gesprek.

Met vriendelijke groet,
VNG Connect Trainees

Jonathan van der Heijden
Adviseur Traineeprogramma
Jonathan.vanderheijden@vng.nl

Tags
  Openstaande opdrachten
  Openstaande opdrachten
  Openstaande opdrachten
  Openstaande opdrachten
  Fysieke leefomgeving
  Fysieke leefomgeving
  Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship