Traineeship in “Coronatijd”
Juist in tijden van crisis zijn organisatietalent en flexibiliteit super belangrijk

Traineeship in “Coronatijd”

Trainee in Rhenen

In Rhenen bieden wij graag ruimte aan talentvolle afgestudeerden. Via traineeships geven we jonge mensen een goede mogelijkheid om te laten zien hoe leuk het is om voor een gemeente te werken en krijgen we zelf frisse kennis en frisse blikken binnen onze organisatie. Vanuit de VNG kwam Sarah bij ons. Zij werkte in een flexteam aan verschillende opdrachten en was heel goed bezig met de onderwerpen Sport en Gezondheid.

Corona

En dan ineens is er een crisis. Een crisis die de gezondheid raakt. Al snel kwamen we in een klein beleidsteam (crisis coördinatie) bij elkaar. Natuurlijk wilden we dat Sarah daar onderdeel van was met haar inbreng en kennis van het thema gezondheid.

Voordelen van een trainee in crisistijd

En ook dan blijkt weer het voordeel van een slimme, gedreven en jonge trainee. Sarah kan heel snel schakelen. Ze blinkt uit in het vinden van informatie en het leggen van contacten. We moesten direct op heel andere wijze gaan werken. Ineens werkt iedereen vanuit huis en is digitaal vergaderen de norm. Iets wat voor Sarah niet nieuw is. Zij is als jonge medewerker als geen andere thuis in de nieuwste technieken en heeft ons door de eerste, voor ons wat moeilijke, periode van gewenning geloodst. Juist in tijden van crisis zijn organisatietalent, flexibiliteit, ondernemendheid en leervermogen super belangrijk. En laat Sarah nou net over deze talenten beschikken!

Wij zijn heel blij dat wij haar in ons midden hadden in deze crisis als ondersteuning van ons team, maar ook omdat het voor haar een geweldige leerervaring is. In twee maanden leer je op deze manier onder hoge druk evenveel als anders in een heel jaar! 


Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship