Nieuw

Online Leermodule Service Blueprint

Online Ambtenaren Sociaal domeinBedrijfsvoering
15
Max. deelnemers
2
Aantal dagen
Online
Locatie
€ 650,-
Investering

Steeds meer gemeenten stellen de behoeften van burgers en ondernemer centraal. Het aantal gemeenten dat de klantreismethodiek inzet, om de behoeften van de eindgebruiker op te halen en krachtige dienstverlening te ontwikkelen, stijgt explosief. Met de (online) leermodule ‘Service Blueprint’ heeft het VNG kenniscentrum Dienstverlening het afgelopen jaar een extra methode ontwikkeld om gemeenten te helpen klantgerichte dienstverlening te ontwikkelen en de gehele organisatie hierop aan te laten sluiten.

De methodiek, die in 2021 de GemeenteDelers-prijs heeft gewonnen, stelt gemeenten stap voor stap in staat om inzicht te krijgen in de diepe behoeften van de burgers of ondernemers en deze te vertalen naar een ideale klantreis: een visuele representatie van alle contactmomenten van de klant met de gemeente binnen een specifiek domein.

De methodiek stelt de gemeenten in staat deze klantreis uit te lijnen met“ de voorkant” als ook “de achterkant” van hun organisatie. Met als resultaat een blauwdruk van hoe de ideale klantreis echt in de praktijk kan worden gebracht.

Lees meer over de Service Blueprint

Deze leermodule wordt gegeven volgens het principe van “leren en proberen”. U gaat aan de slag met eigen casuïstiek en/of takehome opdrachten.

De opzet en werkwijze:

  • u neemt deel aan 2 workshops die elk 3 uur duren
  • naast deelname aan de workshops wordt er 2 uur online coaching gepland
  • u krijgt toegang tot een Digitale Leeromgeving en er wordt gebruik gemaakt van Microsoft Teams of ZOOM

De Online leermodule wordt aangeboden i.s.m. VNG Realisatie. De Service Blueprintcoaches zijn zowel expert als ervaringsdeskundig in Service Blueprints binnen gemeenten.

Ook interessant voor u

Uitgelicht