Over ons

De Academie van VNG Connect is het leerplatform van en voor gemeenten en verantwoordelijk voor alle (digitale) opleidingen, trainingen en andere leeractiviteiten die de VNG organiseert. De VNG Connect Academie heeft een rijk aanbod van open-inschrijvingen-opleidingen, cursussen, trainingen en ontwikkelt maatwerk in opdracht van gemeenten.

Maak met ons stappen naar een krachtige lokale overheid
Nieuwe taken, een andere relatie met de burger en innovatieve vormen van lokale democratie. De veranderopgave waar gemeenten voor staan, is fors en vraagt om nieuwe rollen en werkwijzen voor bestuurders en ambtenaren. Continue aandacht voor verdere professionalisering en ontwikkeling van zowel bestuurder als ambtenaar is van groot belang voor een krachtige lokale overheid.
De VNG Connect Academie draagt hier aan bij door het leren en professionaliseren van lokale bestuurders, raadsleden, griffiers en ambtenaren actief te stimuleren, faciliteren en organiseren. Met onze activiteiten bieden wij u een plek waar u, als lokale bestuurder en ambtenaar, elkaar kunt ontmoeten om met en van elkaar leren. Een plek waar u inspiratie, kennis en ervaringen kunt halen en brengen en met elkaar leert innoveren in de eigen praktijk.

Passend bij elke situatie: open-inschrijvingen en maatwerk
Zijn er bij uw gemeente meer collega’s die dezelfde training willen volgen? Dan is een incompany training voor uw organisatie wellicht de beste keuze. Niet alleen voor het actuele aanbod kunt u bij ons terecht, maar ook voor andere vakinhoudelijke en vaardigheidstrainingen. Neem contact met een van onze adviseurs.

Voor elk niveau het juiste aanbod
De Academie van VNG Connect richt zich op een breed aantal functies binnen de lokale overheid. Ons aanbod bevat onder meer trainingen, cursussen of incompany trainingen voor onderstaande doelgroepen en gelieerde publieke organen zoals provincies en waterschappen.

  • Ambtenaren
  • Burgemeesters
  • Raadsleden
  • Wethouders
  • Gemeenteraad

Opleidingen VNG Connect Academie worden met een 8,8 gewaardeerd en zijn CEDEO-erkend
De klanten van de VNG Connect Academie waarderen de opleidingen gemiddeld met een 9,5. Ze zijn erg tevreden over de goede voorbereidingen en het geleverde maatwerk bij de incompanytrainingen en prijzen het praktijkgerichte karakter van de opleidingen. Sinds juli 2016 is de VNG Connect Academie Cedeo-erkend. Cedeo is een onafhankelijk intermediair, die haar erkenning verleent aan organisaties actief op het terrein van human resource improvement. Dit gebeurt op basis van klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid.

Wilt u liever een congres of een trainee?
VNG Connect Academie is onderdeel van het Congres- en Studiecentrum VNG. Hieronder vallen ook de productgroepen VNG Connect Congressen en VNG Connect Trainees.