Uitgelicht

VNG Themadag interne communicatie voor kleine en middelgrote gemeenten

Ambtenaren Persoonlijke ontwikkelingInformatiesamenleving
50
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 120,-
Investering

Op verzoek van een aantal gemeenten organiseert de VNG een kennis- en uitwisseldag over interne communicatie en intranet als één van de centrale middelen.

Intranet is één van de veelgebruikte middelen voor interne communicatie. Toch leven er nog veel vragen:

  • Hoe informeer en verbind ik collega’s binnen mijn organisatie? Hoe breng ik hen op de hoogte van grote participatietrajecten, windmolenprojecten etc. En van interne ontwikkelingen binnen de gemeente?
  • Interne communicatie kreeg een boost door Corona, hoe kunnen we nu ‘doorpakken’?
  • Hoe leren we van elkaar? Leren van andere gemeenten en van verschillende functies. En hoe gebruiken we deze interessante invalshoeken?

Huib Koeleman is dé expert op dit gebied en auteur van het standaardwerk Interne Communicatie. Hij opent de dag en deelt zijn kennis met ons. Ook presenteren een aantal gemeenten hun IC-praktijkvoorbeelden.

En er is vooral veel tijd om te netwerken en in kleine groepen eigen vragen met collega’s van andere gemeenten te bespreken.

10.00 uur  inloop met koffie/thee
10.30 uur inleiding over interne communicatie en de trends (Huib Koeleman) met 2 praktijkcases van
                  gemeenten en ruimte voor reflectie en discussie.
12.30 uur lunch
13.00 uur gespreksrondes – interactie tussen gemeenten aan de hand van praktijkvoorbeelden
15.30 uur samenvatting en afronding van de themadag
16.00 uur einde

De inleiding in de ochtend zal verzorgd worden door Huib Koeleman (https://huibkoeleman.nl/het-boek-interne-communicatie/). Dagvoorzitter is Esther Bunnik (Hoofd Communicatie Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

De dag is voor adviseurs en redacteuren die interne communicatie in hun portefeuille hebben. Het is zinvol, maar zeker geen verplichting de dag als duo bij te wonen (adviseur + redacteur die samenwerken aan IC bij één gemeente).

Ook interessant voor u

Uitgelicht