Nieuw

Training Verzekeringen bij lagere overheden

Ambtenaren, Beleidsambtenaren Persoonlijke ontwikkelingBedrijfsvoering
15
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 695,-
Investering

VNG Risicobeheer heeft de Cpion geaccrediteerde post-hbo Risico-opleiding Overheden (ROO) ontwikkeld. De training Verzekeringen bij lagere overheden is een onderdeel daarvan.

In het werkveld is er veel behoefte om niet langer louter vanuit een verzekeringsperspectief naar activiteiten te kijken, maar om dit vanuit een breder beeld te benaderen. In de praktijk werken veel medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verzekeringsportefeuille nog traditioneel.

In deze training wordt aandacht besteed aan de basiskern van verzekeringen, waarbij dieper wordt ingegaan op de (huidige) focus op het verminderen van risico’s door te verzekeren en de verschillende eisen en randvoorwaarden die hierbij een rol spelen. Tevens wordt ingegaan op de kenmerken van de meest gangbare verzekeringen en de inkoop van deze verzekeringen.

Tijdens de training Verzekeringen bij lagere overheden gaat u samen met vakgenoten interactief (mix van ‘halen en brengen’ ) aan de slag met verzekeringen en uw gemeente. In deze training staan de volgende onderwerpen centraal:

  • de basiskern van verzekeringen;
  • de (huidige) focus qua risico’s mitigeren door middel van verzekeringen en de verschillende eisen en randvoorwaarden;
  • de kenmerken van de meest gangbare verzekeringen en de inkoop van deze verzekeringen.

De training is bedoeld voor medewerkers die in hun dagelijks werk direct of indirect te maken hebben met risicomanagement: inkopers, medewerkers verzekeringen, medewerkers financiën, medewerkers juridische zaken, beleidsadviseurs en (business) controllers.

Het docententeam bestaat uit een mix van experts en ervaringsdeskundigen vanuit VNG Risicobeheer en onderwijsinstellingen.

Ook interessant voor u

Nieuw