Nieuw

Training Risicomanagement versus uw praktijk

Ambtenaren, Beleidsambtenaren Persoonlijke ontwikkelingBedrijfsvoering
15
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 695,-
Investering

VNG Risicobeheer heeft de Cpion geaccrediteerde post-hbo Risico-opleiding Overheden (ROO) ontwikkeld. De training Risicomanagement versus uw praktijk is een onderdeel daarvan.

In het werkveld is er veel behoefte om niet langer louter vanuit een verzekeringsperspectief naar activiteiten te kijken, maar om dit vanuit een breder beeld te benaderen. In de praktijk werken veel medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verzekeringsportefeuille nog traditioneel.

In deze training wordt aandacht besteed aan risicomanagement in de praktijk en meer specifiek op risicomanagement binnen de overheid, waarbij de koppeling wordt gemaakt naar zowel kwantitatieve aspecten als de verschillende risicohoudingen. Ook zal in de training de vertaalslag naar de financiële aspecten van het omgaan met risico’s worden gemaakt.

Tijdens de training Risicomanagement versus uw praktijk gaat u samen met vakgenoten interactief (mix van ‘halen en brengen’ ) aan de slag met risicomanagement en uw gemeente. In deze training staan de volgende onderwerpen centraal:

  • de koppeling naar zowel kwantitatieve aspecten als (beginselen) rondom risicohoudingen;
  • het risicomanagement binnen de overheid;
  • de vertaalslag naar de financiële aspecten rondom het omgaan met risico’s.

De training is bedoeld voor medewerkers die in hun dagelijks werk direct of indirect te maken hebben met risicomanagement: inkopers, medewerkers verzekeringen, medewerkers financiën, medewerkers juridische zaken, beleidsadviseurs en (business) controllers.

Het docententeam bestaat uit een mix van experts en ervaringsdeskundigen vanuit VNG Risicobeheer en onderwijsinstellingen.

 

Ook interessant voor u

Nieuw