Nieuw

Training Introductie in risicomanagement

Ambtenaren, Beleidsambtenaren Persoonlijke ontwikkelingBedrijfsvoering
15
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 695,-
Investering

VNG Risicobeheer heeft de Cpion geaccrediteerde post-hbo Risico-opleiding Overheden (ROO) ontwikkeld. De training Introductie in risicomanagement is een onderdeel daarvan.

In het werkveld is er veel behoefte om niet langer louter vanuit een verzekeringsperspectief naar activiteiten te kijken, maar om dit vanuit een breder beeld te benaderen. In de praktijk werken veel medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verzekeringsportefeuille nog traditioneel.

In deze training wordt aandacht besteed aan de beginselen van risicomanagement. In dit onderdeel worden de basisprincipes van risicomanagement binnen een gemeente behandeld. Het gaat om onder meer het organisatiebreed toepassen van risicomanagement. Er wordt ingegaan op welke soorten risico’s er zijn en hoe met verschillende soorten kan worden omgegaan. Tevens wordt  aandacht besteed aan verschillende manieren om met risico’s om te gaan en wordt de koppeling met het menselijke gedrag gemaakt. 

Training Introductie in risicomanagement

Tijdens de training Introductie in risicomanagement gaat u samen met vakgenoten interactief (mix van ‘halen en brengen’ ) aan de slag met risicomanagement en uw gemeente. In deze training staan de volgende onderwerpen centraal:

  • de basisprincipes van risicomanagement binnen een gemeente;
  • het “waarom & hoe” van risicomanagement;
  • de koppeling vanuit een silobenadering naar de toepassing organisatiebreed;
  • de soorten risico’s en hoe met verschillende risico’s kan worden omgegaan;
  • de diverse risicohoudingen;
  • de koppeling met het menselijke gedrag.

De training is bedoeld voor medewerkers die in hun dagelijks werk direct of indirect te maken hebben met risicomanagement: inkopers, medewerkers verzekeringen, medewerkers financiën, medewerkers juridische zaken, beleidsadviseurs en (business) controllers.

Het docententeam bestaat uit een mix van experts en ervaringsdeskundigen vanuit VNG Risicobeheer en onderwijsinstellingen.

Ook interessant voor u

Nieuw