Nieuw

Training Communicatie en risico's

Ambtenaren, Beleidsambtenaren Persoonlijke ontwikkelingBedrijfsvoering
15
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 695,-
Investering

VNG Risicobeheer heeft de Cpion geaccrediteerde post-hbo Risico-opleiding Overheden (ROO) ontwikkeld. De training Communicatie en risico's is een onderdeel daarvan.

In het werkveld is er veel behoefte om niet langer louter vanuit een verzekeringsperspectief naar activiteiten te kijken, maar om dit vanuit een breder beeld te benaderen. In de praktijk werken veel medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verzekeringsportefeuille nog traditioneel.

In deze training wordt aandacht besteed aan de diverse communicatievaardigheden die binnen risicomanagement van essentieel belang zijn. Hierbij wordt ingegaan op de ‘zachte vaardigheden’ (soft skills), die binnen risicomanagement in de praktijk een harde werking hebben. Op papier kan het een en ander nog zo goed staan beschreven, maar het gaat uiteindelijk om het menselijke handelen.

Tijdens de training Communicatie en risico’s gaat u samen met vakgenoten interactief (mix van ‘halen en brengen’ ) aan de slag met de wijze waarop u en uw gemeente communiceren en kunnen communiceren. In deze training staan de volgende onderwerpen centraal:

  • de diverse communicatievaardigheden voor risico en risicomanagement;
  • de impact van soft skills (vaardigheden/ beïnvloedingstijlen) binnen risicomanagement.

De training is bedoeld voor medewerkers die in hun dagelijks werk direct of indirect te maken hebben met risicomanagement: inkopers, medewerkers verzekeringen, medewerkers financiën, medewerkers juridische zaken, beleidsadviseurs en (business) controllers.

Het docententeam bestaat uit een mix van experts en ervaringsdeskundigen vanuit VNG Risicobeheer en onderwijsinstellingen.

Ook interessant voor u

Uitgelicht
Nieuw