iBewustzijn Overheid Bewust en veilig omgaan met (digitale) informatie!

E-learning
Ambtenaren Informatiesamenleving
In overleg
Max. deelnemers
In overleg
Aantal dagen
Kosteloos
Investering
Overheden staan voor grote uitdagingen op het gebied van informatieveiligheid. Zeker nu de landelijke politiek digitale overheidsdienstverlening als speerpunt heeft gekozen. Incidenten rond informatieveiligheid hebben grote gevolgen. Naast hackers met kwade bedoelingen, kunnen incidenten ook ontstaan door onzorgvuldigheid van medewerkers. Verkeerd omgaan met inlognamen en wachtwoorden, gebruik maken van gratis online (en mogelijk onveilige) clouddiensten, onbedoeld verspreiden van gevoelige informatie via privémail of USB-sticks en printen van gevoelige documenten op onbeheerde printers. Het zijn allemaal voorbeelden uit de dagelijkse praktijk die duiden op het belang van voldoende bewustzijn bij het werken met (gevoelige) informatie.
Om gemeenten, provincies en waterschappen te helpen met het verbeteren van de informatieveiligheid van hun organisatie en het bewustzijn van de medewerkers te verhogen, biedt de VNG Academie in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Taskforce Bestuur en Informatieveiligheid Dienstverlening (BID): iBewustzijn Overheid aan.
iBewustzijn Overheid staat voor informatiebewustzijn voor iedereen binnen alle overheden. Aangezien iBewustzijn een breed onderwerp is, er steeds meer plaats onafhankelijk gewerkt wordt met steeds meer verschillende apparaten en online diensten, zijn de onderwerpen in vier thema’s ondergebracht.
 
E-learning modules
Via de online leeromgeving van de VNG Academie maken de gebruikers kennis met de vier thema’s via vier e-learning modules. Elke e-learning module is uitgerust met een toets waarmee de kennis over informatiebewustzijn getoetst wordt.
 
Doel
Het doel van iBewustzijn is verandering in kennis, houding en vaardigheden binnen de organisatie te realiseren. Betekenisgeving en verandering in individueel gedrag via vijf stadia: weten, erkennen, willen, kunnen staan daarbij centraal zodat de informatieveiligheid van de organisatie wordt verbeterd evenals het bewustzijn van de medewerkers
 
iBewustzijn Overheid is bedoeld en gemaakt voor alle medewerkers van de provincies, waterschappen en gemeenten. 
Toegang tot de e-learningmodules kunt u nu aanvragen. Maak een account aan via deze link én schrijf uzelf in voor de iBewustzijn Overheid. De inschrijving is gelukt als u een bevestigingsmail (géén verificatiemail) heeft ontvangen.
Na inschrijving ontvang u van ons binnen één werkdag uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de e-learningomgeving.
 
Wanneer u zich heeft ingeschreven voor e-learningomgeving en u heeft uw gebruiksersnaam en wachtwoord ontvangen, logt u in bij www.e-vng.nl. Na het inloggen heeft u toegang tot de e-learningmodules, de toetsen, de vier animatiefilmpjes en de Gouden Regels.
Na het behalen van de modules ontvangt u certificaten. Deze zijn per module te vinden bij het onderdeel 'toets'.

Ook interessant voor u

Nieuw