De VNG Connect Academie is het leerplatform van en voor gemeenten

Voor kennis, inspiratie en ervaringsuitwisseling

  • De praktijk centraal
  • Actueel én specifiek voor gemeenten
  • Op maat en door heel Nederland

Training kalender

Nieuws

Digitale events: een inhoudelijke feestdag op basis van uw eigen interesse

Digitale events: een inhoudelijke feestdag op basis van uw eigen interesse

20 nov. 2020
November is de maand van het digitale evenement. De Voor de Jeugd Dag, de Dag van de Stad en de VNG Juridische 2-daagse zijn zomaar een greep uit d...
Elkaar live ontmoeten kan ook digitaal

Elkaar live ontmoeten kan ook digitaal

09 okt. 2020
Dat de 1,5 meter-samenleving impact heeft op onze congressen en opleidingen is een feit. Maar juist in deze tijd is het belangrijk om ‘connected’ ...

Trainingen & cursussen

Uitgelicht
Uitgelicht
Uitgelicht
Nieuw
Tip!
Uitgelicht
Nieuw

Leerplatform voor raadsleden

Wil je als raadslid meer leren over je rol en je beschik-bare instrumenten, of over inhoudelijke onderwerpen die voor jou als raadslid van belang zijn?

Op het leerplatform voor raadsleden zijn zeven e-learning modules te vinden die je ondersteunen om een vliegende start te maken als raadslid.

Ervaring

  • Ik val op een andere manier op bij anderen. Ik pak elke gelegenheid aan om te oefenen met het stellen van de juiste vragen en mijn adviesgesprekken anders in te steken. Ik krijg steeds meer complimenten daarvoor.

  • Het accountable werken ga ik zeker toepassen in mijn werk. Ik kan mijn aanpak al goed onderbouwen, maar het richten, inrichten en verrichten gaat mij zeker helpen om mijn communicatie inzet te professionaliseren en naar een volgend niveau te brengen.

  • Twee inspirerende dagen met veel variatie aan onderwerpen, waardoor de energie hoog bleef. Ik vertaal de nieuwe ontwikkelingen ook gelijk door naar mijn werk en realiseer me dat wij binnen de gemeenten erg traditioneel communiceren. Ik wil me hier veel meer in verdiepen. Ook goed om mee genomen te worden in de filosofie van breinvoorkeuren. Dit gaat veel verder dan de modellen die ik ken. Goed toepasbaar.

  • Belangrijkste inzicht, kies niet je eigen organisatie/boodschap van je organisatie als vertrekpunt van communicatie, maar stel de ontvanger en zijn leefwereld centraal. In mijn projecten wil ik meer inzetten op de belangen van de stakeholders en niet blijven hangen bij de standpunten.

  • Ik kijk na deze module met een andere bril naar mijn projecten. Ik ga het gesprek aan over effectieve communicatie en de methodieken achter gedragsbeïnvloeding. Ik wil meer nadenken over het invliegen van experts bij thema’s als gedrag. Mooie uitdaging in het verschiet.

  • Ik sta steviger in mijn schoenen. Mijn wereld is groter geworden en ik heb nieuwe energie. Ik weet hoe ik mijn rol als communicatieadviseur wil uitoefenen.

VNG Leergang Urban Communication

Twitter

Samen met het A&O fonds gemeenten organiseren we dit leernetwerk over de Omgevingswet. Kosteloos voor medewerkers van gemeenten @VNGomgeving https://t.co/kWjsuXDYQ6

VNG Academie

Vorige week zijn we met een volle groep gestart met de VNG Leergang ‘het maken van een Omgevingsplan’. Wil jij ook meedoen? Op 23 april start een nieuwe groep! @VNGomgeving https://t.co/QHl7B4Ltst

VNG Academie

Vanwege de maatregelen van het kabinet en RIVM tegen het corona-virus gaan onze opleidingen tot en met 31 maart helaas niet door. Wij informeren u zo snel mogelijk via mail of en wanneer wij de opleiding naar later dit jaar verplaatsen.

VNG Academie