De VNG Connect Academie is het leerplatform van en voor gemeenten

Voor kennis, inspiratie en ervaringsuitwisseling

  • De praktijk centraal
  • Actueel én specifiek voor gemeenten
  • Op maat en door heel Nederland

Training kalender

Nieuws

VNG dialoog in coronatijd

VNG dialoog in coronatijd

09 jul. 2020
Donderdagmiddag, 4 uur. Dat was de afgelopen weken hét tijdstip om de VNG Dialoog in coronatijd te volgen. Met interessante gasten en gesprekken ov...
Opleidingen binnen de richtlijnen van het RIVM

Opleidingen binnen de richtlijnen van het RIVM

16 jun. 2020
De Corona maatregelen worden vanaf 1 juni versoepeld. Vanaf 1 juni mogen we groepen tot 30 personen ontvangen, vanaf 1 juli groepen tot 100 personen...

Trainingen & cursussen

Uitgelicht
Uitgelicht
Uitgelicht
Uitgelicht
Uitgelicht
Uitgelicht
Uitgelicht
Uitgelicht
Tip!
Tip!
Uitgelicht
Uitgelicht
Tip!

Leerplatform voor raadsleden

Wil je als raadslid meer leren over je rol en je beschik-bare instrumenten, of over inhoudelijke onderwerpen die voor jou als raadslid van belang zijn?

Op het leerplatform voor raadsleden zijn zeven e-learning modules te vinden die je ondersteunen om een vliegende start te maken als raadslid.

Ervaring

Quotes

“Dankzij de inzet van Hans Etman, hebben wij deze informatieavond – waarvan we vooraf wisten dat het een ‘heet avondje’ zou worden – succesvol kunnen organiseren.”- (Plan doortrekken snelweg)

“Het samenwerken en voorbereiden van de dag was heel prettig. Daardoor had ik een groot vertrouwen in het slagen van de dag.”- (Woningcorporatie)

“Ze luisterde heel goed. Was direct en doortastend en haalde verleden en heden goed uit elkaar om het vervolgens te duiden in de juiste context. Met respect voor de aanwezigen vanuit onafhankelijkheid.” – (Opvanghuis in de wijk)

“Fris, open, kordaat en vriendelijk, helder, met autoriteit, overtuigend onafhankelijk, iedereen betrekkend.” – (windenergieproject)

“Heel goed! Zowel in de voorbereidingen prettig meegedacht, als op de avond zelf. Gaf iedereen, en niet alleen de ‘schreeuwers’, de gelegenheid om vragen te stellen, hield de zaal goed ‘in de hand’, had overwicht, sloeg de juiste toon aan.” – (gebiedsvisie gemeente)

“Het was een wat lastig pakket i.v.m. bestuurlijke besluitvorming over de vorm van de avond. Prima opgepakt.” (betaald parkeren in woonwijk)

Quotes over onze trainingen:

‘Het was erg speciaal. Ik heb nog nooit zoveel geleerd in twee dagen.’ Susanne Altenberg, Head of Unit European Parliament

‘Wij zijn fan van Dagvoorzitter.nl!

Hun ervaring en energieke manier van trainen onderstrepen niet alleen hun uitgebreide kennis, maar ook hun professionaliteit. We genoten van de rijkdom van alle verschillende werkvormen en alle waardevolle tips & tricks. De innovatieve stijl van de workshop liet alle ruimte voor onze specifieke wensen en vragen.
Al met al een geweldige, effectieve, op maat gemaakte én leuke workshop.’
Sabine Bonora, Head of international Conference Management Med-El

Workshop Publieksbijeenkomsten Participatie of Polarisatie

Twitter

Samen met het A&O fonds gemeenten organiseren we dit leernetwerk over de Omgevingswet. Kosteloos voor medewerkers van gemeenten @VNGomgeving https://t.co/kWjsuXDYQ6

VNG Academie

Vorige week zijn we met een volle groep gestart met de VNG Leergang ‘het maken van een Omgevingsplan’. Wil jij ook meedoen? Op 23 april start een nieuwe groep! @VNGomgeving https://t.co/QHl7B4Ltst

VNG Academie

Vanwege de maatregelen van het kabinet en RIVM tegen het corona-virus gaan onze opleidingen tot en met 31 maart helaas niet door. Wij informeren u zo snel mogelijk via mail of en wanneer wij de opleiding naar later dit jaar verplaatsen.

VNG Academie