High potential programma

De VNG onderdelen VNG Realisatie en VNG Connect hebben de handen ineen geslagen en zijn gestart met een uniek high potential programma. Een programma met een stevig ontwikkeltraject.

Waar gaat dat over?

VNG-realisatie staat voor: Samen werken aan een sterke uitvoering.
Ja en? Zul je misschien denken. Maar…lees nog heel even door, dit gaat echt interessant worden!

Collega\s VN Connect in overleg

Op landelijk niveau wordt er voortdurend beleid gemaakt, beleid dat bedoeld is voor jou als inwoner van Nederland. Beleid wordt vooral op papier gezet en je snapt dat er nog wat nodig is tussen iets op papier zetten en het daadwerkelijk uitvoeren van beleid. Dat is waar VNG-realisatie voor staat en waar dit high potential programma over gaat. En om het nog wat specifieker te maken; VNG-realisatie ondersteunt gemeenten daar waar maatschappelijke vraagstukken de dienstverlening, de uitvoering of de ICT van een gemeente raken.

Wij zoeken high potentials met een passie voor de publieke sector. Die aangaan op het leveren van een bijdrage aan het beter maken van gemeenten, die een hart hebben voor onze lokale democratie. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om samen met verschillende stakeholders een project verder te brengen om uiteindelijk de uitvoering van beleid beter te maken. Mensen die oog hebben voor de verschillende belangen, die begrijpen welke inhoudelijke vragen er voorliggen, die snappen dat het soms lang kan duren voordat iets tot stand komt en het lef hebben om door te pakken en zaken voor elkaar te brengen.

Dit high potential programma duurt twee jaar en in die twee jaar werk en loop je mee en worden je de fijne kneepjes bijgebracht door de verschillende teams binnen VNG-realisatie. Na twee jaar is de keuze aan jou; blijven bij VNG Realisatie of de overstap maken naar een gemeente. In elk geval heb je na die twee jaar een stevige basis gelegd om je carrière binnen de VNG of de lokale overheid vorm te geven. Naast de ervaring in het werk die je opdoet en het leren van collega’s hebben we ook een ontwikkeltraject samengesteld. Dat ontwikkeltraject volg je uiteraard tijdens werktijd en bestaat uit drie onderdelen:

  1. Inhoud

Je krijgt in dit traject te maken met veel inhoudelijke onderwerpen, denk aan de gemeentewet, ICT en gemeenten, dienstverlening binnen de overheid en natuurlijk ook alle inhoudelijke kennis die er binnen VNG Realisatie is. Je wordt in dit tweejarig traject helemaal meegenomen in deze inhoud. Dit krijg je aangeboden door specialisten in deze vakgebieden. In al deze trainingen maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk; Hoe pas ik het toe? Wat is daarvoor nodig? En wat levert dat op voor bijvoorbeeld de gemeenten?

  1. Projectmanagement

Je werkt veel in projecten binnen VNG Realisatie. Om de projecten in goede banen te leiden is kennis van projectmanagement nodig. Je krijgt verschillende theorieën over projectmanagement aangeboden (denk aan Prince II, Agile, IPMA), en we staan ook stil bij de minder goed planbare kant van projectmanagement; de onderlinge samenwerking tussen allen betrokkenen. Juist dat laatste is iets waarvan we weten dat daar de sleutel zit voor een goed project. Denk aan het verbinden van de verschillende belangen, hoe je met elkaar omgaat als het even niet gaat zoals gepland, als de opdrachtgever ineens een andere kant op wil gaan enzovoort. We besteden veel aandacht aan hoe jij daar een positie in kan innemen en een rol kan pakken zodat het project wel voortgang krijgt.

  1. Persoonlijke ontwikkeling

Als laatste vinden we persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel van dit traject. Het gaat om de  vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? En; Wat wil ik? Dat lijken grote vragen, maar we weten zeker dat ze de moeite waard zijn om ze te onderzoeken. Dat heeft ook een praktische kant. De antwoorden op bovenstaande vragen krijgen ook een vertaling in het werk. Je kunt dan denken aan situaties die iets van je vragen; Hoe reageer je op kritiek? Hoe ga je om met een vervelende opdrachtgever? Hoe kun je je mening effectief overbrengen in een grote groep? Deze en vele andere onderwerpen komen voorbij in het ontwikkelprogramma. Je snapt vast dat juist op dit onderwerp jij degene bent die bepaalt wat je wilt leren en onderzoeken bij jezelf.


Opleidingsdagen

Je hebt tenminste 12 opleidingsdagen per jaar, dat betekent per maand 1 dag of twee dagdelen. Deze zijn altijd gepland op de woensdagen tijdens werktijd.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris CAO Rijk: € 3.264,94 min - € 3.936,07 max
  • ABP pensioenfonds
  • NS businesscard
  • 25 vakantiedagen
  • 38 uur contract, 36 uur werken
  • Opleiding onder werktijd, 12 opleidingsdagen per jaar
  • TMA (Talent Motivatie Analyse) als onderdeel van de procedure, zonder verplichtingen.

Hoe nu verder

Heb je interesse om als high potential aan de slag te gaan bij VNG Realisatie? Neem dan contact op met Jonathan van der Heijden. Hij is bereikbaar via jonathan.vanderheijden@vng.nl of 06 - 28 52 28 58.

Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship