Workation in Kyiv
“In online meetings hebben collega's niet eens door dat ik niet in Den Haag ben!”

Workation in Kyiv

Werken vanuit het buitenland. Dat klinkt toch fantastisch, maar is dat het ook? Onze trainee Maurits Foorthuis werkt eens in de zoveel tijd vanuit Kyiv, Oekraïne. Aan FUTUR liet hij weten hoe dat er in zijn geval aan toe gaat.

Werken vanuit Oekraïne doe ik eens in de paar maanden. Ik vraag uiteraard toestemming aan mijn directe leidinggevenden, en in principe is er weinig tot geen verschil met werken vanuit mijn eigen huis. Als ik collega’s spreek via Teams hebben ze meestal niet eens door dat ik niet in Den Haag ben! Het enige wat ik nodig heb zijn mijn werklaptop en -telefoon en een goedwerkende internetverbinding. 

Een bijkomend voordeel is dat ik om half 10 Oekraïense tijd begin met werken, want in Nederland is het dan half 9. Het is dan natuurlijk wel weer jammer dat ik moet doorwerken tot 6 uur. Na werktijd ga ik lekker eten met mijn schoonouders, zwem ik in de rivier of ga ik op bezoek bij vrienden. In het weekend ga ik vaak naar Kyiv of doe ik andere toeristische dingen. Oekraïne is ook een stuk relaxter met de coronaregels, waardoor ik vorig weekend een festival kon pakken. Morgen is het Onafhankelijkheidsdag en ga ik werken in een cafétje in Kyiv. Tussendoor neem ik dan een pauze om de militaire parade op het Maidanplein te bekijken. Werken vanuit Oekraïne bevalt mij prima!

Lees het volledige artikel 


Ja, ik heb interesse in het VNG Connect Traineeship