Workshop blockchain

Ambtenaren Informatiesamenleving
20
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 575,-
Investering

Bitcoin en blockchain haalden in 2018 vrijwel dagelijks de kranten. Velen die dachten met cryptocurrencies snel geld te verdienen kwamen van een koude kermis thuis. Na de hype volgt nu de realiteit. Is Blockchain-technologie een eendagsvlieg of heeft dit fundamentele voordelen. Waarom zetten grote bedrijven en organisaties hun blockchain projecten toch door? Welke implementaties zijn inmiddels operationeel? Wat hebben overheden, gemeenten aan deze technologie? Kan blockchain besparingen realiseren in de bedrijfsvoering? Helpt deze technologie om de gemeenten dichter bij de burger te brengen?

Laat u tijdens deze training inspireren en op de hoogte brengen van de mogelijkheden van blockchain technologie voor gemeenten.

Het programma omvat in grote lijnen:
  • Introductie blockchain, theoretisch kader;
  • praktische toepassingen van blockchain;
  • blockchain binnen gemeenten, waar u op moet letten;
  • casuïstiek deelnemers;
  • stappenplan implementatie blockchain.
De workshop is bedoeld voor betrokken professionals die willen blijven ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn voor de strategische koers van gemeenten. Beleidsambtenaren, informatiemanagers, managers bedrijfsvoering, managers informatievoorziening die inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van het versnellen van de gemeentelijke innovatie. 
Deze ééndaagse workshop wordt uitgevoerd door gemeentelijke blockchainspecialisten met praktijkervaring binnen gemeenten, zij kunnen voorbeelden uit de praktijk noemen.  
 

Ook interessant voor u