VNG Kennisdag Persona’s voor communicatieadviseurs gemeenten

Ambtenaren Bedrijfsvoering
50
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 195,-
Investering

Wij nodigen u van harte uit voor een boeiende VNG kennisdag Interne Communicatie onder leiding van Huib Koeleman over het gebruik van personas in gemeentelijke interne communicatie. 

Deze workshop belooft niet alleen inzicht te bieden in het potentieel van personas, maar voorziet u ook van concrete voorbeelden en een praktisch stappenplan om zelf personas te ontwikkelen. Ontdek hoe personas kunnen fungeren als de sleutel tot een doelgerichte en impactvolle interne communicatiestrategie.

Waarom zouden communicatiemensen van gemeenten personas moeten omarmen voor interne communicatie? Hier zijn enkele overtuigende redenen:

  1. Gepersonaliseerde aanpak: Personas stellen jullie in staat om interne communicatie te personaliseren op basis van de specifieke behoeften en kenmerken van verschillende medewerkersgroepen binnen de gemeente. Van algemene communicatie tot het introduceren van een nieuw intranet of het managen van een grote verandering, personas bieden de sleutel tot een gepersonaliseerde aanpak.
  2. Effectievere implementatie van nieuwe initiatieven: Voor de lancering van een nieuw intranet of tijdens een grote verandering binnen de organisatie, bieden personas de mogelijkheid om de communicatie strategisch te plannen. Begrijp de specifieke zorgen en verwachtingen van medewerkers om de acceptatie te vergroten en een soepele implementatie te waarborgen.
  3. Verbeterde betrokkenheid bij grote veranderingen: Bij grootschalige veranderingen is het begrijpen van de diverse reacties en behoeften van medewerkers essentieel. Personas helpen bij het identificeren van verschillende betrokkenheidsniveaus en stelt u in staat om communicatie-inspanningen effectief af te stemmen op de individuele behoeften.

Tijdens de workshop staat het volgende op het programma:

  • Voorbeelden van Soorten Personas: Ontvang inzicht in drie verschillende persona-cases: algemene interne communicatie, introductie van een nieuw intranet en communicatie tijdens grote veranderingen. Leer hoe deze cases zijn aangepakt en welke impact ze hebben gehad.
  • Praktijkvoorbeelden: Laat u inspireren door een breed scala aan praktijkvoorbeelden van gemeenten die met succes personas hebben geïntegreerd in hun interne communicatie. Leer van hun ervaringen en ontdek de diversiteit aan toepassingen.
  • Stappenplan: Ontvang een gedetailleerd stappenplan waarmee u zelf personas kunt opstellen. Van identificatie van doelgroepen tot het uitwerken van gedetailleerde persona-profielen, we begeleiden u stap voor stap door het proces.

Huib Koeleman is medeoprichter van Orange Otters in Amsterdam. Hij coacht management- en veranderteams bij veranderingsprocessen. Daarnaast is hij inzetbaar als interimmanager voor strategische communicatieafdelingen. Hij heeft diverse boeken en blogs geschreven, waaronder ‘Interne Communicatie’ (met het IC canvas) en ‘Interne communicatie bij verandering’. Hij verzorgt ook regelmatig workshops en lezingen over de onderwerpen veranderen, inclusie en communicatie op zowel Nederlandse als buitenlandse podia. Zijn focus is: “Hoe kunnen we als organisatie beter communiceren?”. 

De dag is voor communicatieadviseurs  die interne communicatie in hun portefeuille hebben.

Ook interessant voor u

Uitgelicht