Tweedaagse opleiding Lean voor medewerkers van gemeenten

Utrecht Ambtenaren Bedrijfsvoering
15
Max. deelnemers
2
Aantal dagen
Utrecht
Locatie
€ 1225,-
Investering

Lean management gaat over het creëren van de meeste waarde voor de klant tegen minimale kosten, wat wordt bereikt door het minimaliseren van middelen, tijd, energie en inspanning. Het is een procesgerichte verbetermethodiek.

"Lean is het systematisch ontwikkelen van mensen en continu verbeteren van processen om waarde en voorspoed te brengen met de minst mogelijke inzet van middelen."
 
Deze tweedaagse opleiding is een samenwerking met het Lean Management Instituut (LMI) ontworpen voor gemeenteambtenaren en teams die een beter begrip willen krijgen van de belangrijkste componenten en onderliggende filosofie van Lean, en vooral: hoe u hier op een effectieve manier mee aan de slag gaat in uw eigen praktijk.
 
In deze opleiding leert u in 5 stappen het herkennen en benutten van het potentieel van Lean binnen uw eigen werk. U ervaart hoe u slim met Lean aan de slag kunt gaan: beginnend met de kleinst mogelijke interventie met de grootste impact. Lean op een Lean manier.
 
De 2-daagse opleiding Lean legt een basis en dient als opstap naar een Lean Green Belt of Lean Black Belt vervolgopleiding met een bijbehorende certificering.
Neem voor meer informatie over de Lean Green Belt /Lean Black Belt opleiding contact op via vngconnectacademie@vng.nl.
Tijdens de 2 dagen staan de volgende onderwerpen centraal:
  • Observeren
  • Het belang van stabiliteit en standaardiseren
  • Kernprincipes van Lean: klantwaarde, visualiseren van de waardestroom, elimineren van de 7 verspillingen, realiseren van flow, pull, en continu verbeteren
  • Probleem oplossen volgens de Plan-Do-Check-Adjust cyclus
  • Lean basistechnieken in Visueel- en Operationeel management
  • 3 vormen van Kaizen
  • Het effect van Lean op samenwerking en cultuur
 
VNG Connect Academie werkt samen met het Lean Management Instituut (LMI). De ervaren docenten zijn tenminste gecertifieerd Lean Black Belt en gelieerd aan LMI. Het aan de opleiding verbonden certificaat wordt gewaarborgd door LMI.

Ook interessant voor u