Training Woonbeleid op maat

Incompany
Ambtenaren Fysieke leefomgeving
In overleg
Max. deelnemers
In overleg
Aantal dagen
Op aanvraag
Investering

Het woonbeleid hoog op de gemeentelijke agenda!

Wonen behoort tot de belangrijkste thema’s van de Nederlandse gemeenten. De woningmarkt is altijd in beweging, op dit moment is de druk op de woningmarkt groot met als gevolg snel stijgende huizenprijzen en lange wachtlijsten. Maar denk ook aan het samenspel tussen wonen en zorg en het omgaan met kwetsbare groepen: het woonbeleid moet steeds weer inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Dit vraagt om nieuwe kennis van beleidsmedewerkers die werken aan maatschappelijke opgaven binnen het woondomein. Om gemeenteambtenaren inzicht te geven in de laatste stand van zaken organiseren Platfom31 en VNG Connect al jarenlang succesvolle op maat gemaakte trainingen Woonbeleid. Ook nu is het weer mogelijk om gebruik te maken van deze trainingsmogelijkheid.

Training op maat
De training Woonbeleid biedt actuele en praktijkgerichte kennis en handvatten om u te ondersteunen bij het vormgeven van het woonbeleid. De onderwerpen in de training Woonbeleid stemmen we af op de leerbehoefte van uw gemeente of woningmarktregio.

Wij zien meerwaarde in het organiseren van een training voor meerdere gemeenten in een woningmarktregio waardoor de training ook bijdraagt aan het versterken van het netwerk tussen gemeenten. We raden een meerdaagse training aan om zo verschillende belangrijke thema’s te kunnen behandelen. Ieder dag staat dan in het teken van een ander thema. Hoeveel dagen dat zijn, hangt af van de wensen.

In een training komt bijvoorbeeld aan bod:  

  • Kennis over nieuwe en actuele wet- en regelgeving
  • Inzicht in sturen op vraag en aanbod
  • Handvatten om te werken aan urgente vraagstukken
  • Inzicht in de verschillende stakeholders en de rol van de gemeente in de samenwerking
  • Praktijkgerichte uitwisseling en opdrachten en een omgeving waarin van elkaar geleerd kan worden.

Denk hierbij aan specifieke thema’s zoals: Wonen en zorg, huisvesting van specifieke doelgroepen, volkshuisvesting en lokale samenwerking met corporaties, woononderzoek, woningbouwprogrammaring en de fysieke woonopgaven.

De trainingen zijn bedoeld voor beleidsmedewerkers die meer inzicht en kennis willen op het brede terrein van wonen en de actuele ontwikkelingen. Het is zowel interessant voor startende beleidsmedewerkers, die de brede scope van het woonbeleid willen verkennen, als voor beleidsmedewerkers die hun algemene kennis willen opfrissen en aanvullende inzichten willen in recente woonopgaven en –ontwikkelingen. Daarbij kan de training extra waardevol zijn om te organiseren met de regio. Hierdoor heeft de training ook een netwerkfunctie en leren ambtenaren Wonen vanuit samenwerkende gemeenten elkaar beter kennen.

De sprekers/docenten maken deze training uniek. Zij zijn inhoudelijke experts, ervaringsdeskundigen en/of actief in de dagelijkse praktijk van het woonbeleid. De training wordt begeleid door Platform31.

De training kan zowel fysiek, als online plaatsvinden. Dit stemmen we samen af. Hierin houden we natuurlijk rekening met de maatregelen rondom het coronavirus.

Ook interessant voor u

Nieuw