Training: ‘Hoe sta ik voor de groep?

Utrecht
In overleg
Max. deelnemers
2
Aantal dagen
Utrecht
Locatie
€ 1125,-
Investering

Dit is geen presentatietraining maar een doelgerichte oefening om vrijer, krachtiger en effectiever voor groepen te staan!

Wat betekent het om echt jezelf te zijn voor groepen of zalen? Zodat je blijvend contact gaat maken en houden met de groep? Waarbij je definitieve waarde gaat toevoegen bij het uitvoeren van bijvoorbeeld een presentatie, lezing, training of als je gaat pitchen?

Dit is dus geen presentatietraining of een training speechen of een train de trainer maar een persoonlijke begeleiding, binnen een groep, met diepgang en inzichten over hoe je met groepen en zalen kan omgaan. Je versterkt zo je eigen kracht en vermogen op dit gebied. Want je eigen persoonlijkheid wordt gekoppeld aan de manier waarop jij voor een groep of zaal staat. Met die ervaring leer je voor jezelf inzien waarom je voor een groep of zaal staat, zoals je er nu staat. Vervolgens kan je vanuit die situatie jezelf verder ontwikkelen en professionaliseren, met de in de training aan te reiken tools. Hierdoor wordt je eigen kracht op volstrekt unieke wijze vertrekt. Want wat betekent het om werkelijk jezelf te zijn voor groepen of zalen en blijvend contact te maken en houden met je toehoorders of deelnemers? En dat zonder mogelijke onzekerheid of angst? En hoe doe je dat eigenlijk als facilitator, trainer, spreker, docent, dagvoorzitter of wanneer je moet pitchen? Wat houden die rollen nu precies in en wat vraagt elke rol van mij?

Binnen deze training worden deelnemers begeleid om voor henzelf antwoorden te krijgen op deze vragen waardoor ze krachtiger, effectiever en professioneler voor groepen en zalen gaan staan. Een volstrekt unieke en ideale belevenis voor bijvoorbeeld beleidsmedewerkers, project of programmamanagers, directieleden, bestuurders, (aspirant) sprekers, docenten, (beginnende) trainers en iedereen die beter wil worden in zijn of haar vaardigheden op dit vlak.

Impressie: Training 'Hoe sta ik voor de groep?'

Programma van twee dagen

Dag 1

Ochtend: start 9.30 uur

Welkom / kennismaken
Uitleg opzet en doel
Inleiding groepsvaardigheden en de mogelijke rollen (bijvoorbeeld die van: facilitator, voorzitter, docent, spreker, etc.)
Oefenen eigen case / coaching / feedback

Lunch: 12.30 uur
Middag: start 13.30 uur

Terugblik ochtend / verdere verdieping eigen optreden
Oefenen eigen case / coaching / feedback
Terugblik, afsluiting
Einde; circa 16.30 uur

Dag 2

Ochtend: start 9.30 uur

Terugblik eerste dag
Storytelling: wat is het? Hoe bouw ik een verhaal op? Uit welke elementen bestaat een goed verhaal? Timing en dynamiek
Oefenen eigen case / coaching / feedback

Lunch: 12.30 uur
Middag: start 13.30 uur

De kunst van bewegen en stilstaan
Je presentatie / verhaal inhoudelijk indelen
De zin en onzin van hulpmiddelen; zoals Powerpoint, flipover, etc.
Wat is eigenlijk een trainer, spreker, docent, facilitator, gespreksleider, voorzitter, etc?
Oefenen eigen case / coaching / feedback

Terugblik, conclusies

Afsluiting: circa 17.30 uur

Deze training is geschikt voor: Beleidsmedewerkers, project of programmamanagers, directieleden, bestuurders, (aspirant) sprekers, docenten, (beginnende) trainers en iedereen die beter wil worden in zijn of haar vaardigheden op dit vlak.

Ook interessant voor u

Uitgelicht