Nieuw

Opleiding Gegevensdeling in het Sociaal Domein

Ambtenaren Sociaal domeinInformatiesamenlevingBedrijfsvoering
20
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Kosteloos
Investering

De training ‘Gegevensdeling in het sociaal domein’ is ontwikkeld in antwoord op de vraag hoe gemeenten het zorgvuldig delen van persoonsgegevens in het sociaal domein goed kunnen bestendigen.

Daarbij ligt de nadruk vooral op de organisatorische kant van gegevensdeling: hoe kan een gemeente de toeleiding tot het sociaal domein inrichten en welke taken onderscheiden we daarbij? De opleiding is daardoor een voorbereiding op de inwerkingtreding van het Wetsvoorstel Aanpak meervoudige problematiek sociaal domein (Wams). 

Het uiteindelijke doel is samen meer impact te kunnen maken door kennis te delen over gegevensdeling in het sociaal domein.

Tijdens de opleiding kijkt u naar hoe de eigen lokale toegang tot het sociaal domein is georganiseerd en wat u kunt doen om duidelijk te krijgen wie welke taak uitvoert. Natuurlijk is hierbij ook aandacht voor casussen vanuit de praktijk van de eigen gemeente.

Tijdens dit ééndaagse programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De voorgeschiedenis van de Wams
  • Hoe kunnen gemeenten de toegang tot het sociaal domein inrichten?
  • Het toeleidingsproces
  • Het Casusoverleg
  • Gecoördineerde aanpak
  • Risico’s rondom gegevensdeling en maatregelen

Bent u bij nader inzien niet in de gelegenheid deel te nemen aan de training, dan kunt u uw inschrijving tot twee weken voor aanvang kosteloos annuleren via e-mailadres vngconnectacademie@vng.nl. Daarna wordt een bedrag van € 495,- excl. 21% btw in rekening gebracht.

Deze opleiding is bedoeld voor privacy officers, beleids- of kwaliteitsmedewerkers uit het sociaal domein en eventueel bij de uitvoering betrokken functionarissen gegevensbescherming.

Deze opleiding wordt uitgevoerd i.s.m. VNG Realisatie / Informatie Beveligingdienst (IBD). De kwaliteit wordt gegarandeerd door de begeleiding en inzet van inhoudelijke expertise van diverse door de IBD opgeleide docenten afkomstig uit de gemeenten.