Uitgelicht

ONLINE Masterclass ‘Informele interventies: de-escalatie’

Incompany
OnlineAmbtenarenPersoonlijke ontwikkelingBedrijfsvoering
12
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Online
Locatie
€ 495,-
Investering

'Zijn jullie helemaal gek geworden!?! roept een bezwaarmaker.
'Ik ben klaar met die vent.’ zegt een primaire beslisser.
'Heb jij wel geleerd voor dit baantje?’ vraagt een klager op een pesterige toon.

Helaas komen lastige gesprekken vaker voor dan je denkt. Ook nu. Zowel intern als extern. Conflicten gaan niet in quarantaine. Termijnen lopen ook nu gewoon door, collega’s en burgers ervaren meer stress en onzekerheid. Dit zorgt voor kortere lontjes en langere tenen. Denk aan botsende belangen zoals bij de handhavende afdeling die niet blij is met de afdeling vergunningen of de vak afdeling die baalt van de juristen bij bezwaar. Momenteel ontstaat er een ware run op regelingen bij gemeenten voor getroffen ondernemers waarbij niet iedereen aan de voorwaarden voldoet. Slecht nieuws gesprekken zoals een afwijzing of maatregel maar ook aan klachten en bezwaren. Ben jij al langer aan het nadenken hoe je het beste een conflict kunt de-escaleren. Of wil je iemand die vervelend gedrag vertoont aanspreken. We denken al snel ‘Laat maar… het heeft toch geen zin’ of je bent bang voor een akelige reactie.

In deze online masterclass leer je hoe je met behoud van regie tot een goed gesprek komt. Niet om oorlogje te voeren maar om te de-escaleren. Hoe langer je wacht met het de-escaleren, hoe lastiger het wordt er nog samen uit te komen!

Volg daarom deze online masterclass en leer hoe je sterker uit de strijd komt!

In de ONLINE masterclass ga je aan de slag hoe je met 2 ervaren trainers die tevens trainingsacteur krijg je ONLINE inzicht in allerlei vormen van conflictgedrag en krijg je de kans om:
1) conflictgedrag te herkennen
2) gedrag te beïnvloeden.

Tijdens deze interactieve masterclass is alle ruimte voor  eigen inbreng van casuïstiek. Sterker uit de strijd, wat heb je dan? De-escalatie, herstel van vertrouwen en leren van conflicten.

De ONLINE Masterclass is telkens vanaf 09.30 – 12.30 en 13.30 – 16.00 uur.

Na inschrijving ontvangt u een link naar de online omgeving.

Deze ééndaagse masterclass wordt uitgevoerd door specialisten en conflict experts van het Instituut KCB met praktijk ervaring binnen gemeenten.

Online

De masterclass is bedoeld voor betrokken professionals binnen gemeenten die willen blijven ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn voor het nemen van slecht nieuws besluiten, het behandelen van bezwaren en klachten en het geven van adviezen hoe om te gaan met conflicten. De workshop is bedoeld voor betrokken professionals die willen blijven ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn voor de strategische koers van gemeenten. Beleidsambtenaren, informatiemanagers, managers bedrijfsvoering, managers informatievoorziening die inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van het versnellen van de gemeentelijke innovatie. 

Er is ruimte om goede voorbeelden te delen, te reflecteren op wat u heeft geleerd, en het ontwikkelen van nieuwe oplossingsrichtingen die u direct meeneemt naar uw eigen werkplek en organisatie.

Ook interessant voor u