Uitgelicht

Masterclass Wethouderschap: Hoe word ik een (nog) betere wethouder?

WethoudersPersoonlijke ontwikkelingBestuur en Veiligheid
12
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 695,-
Investering
Hoe boekt u als wethouder resultaten? Hoe houdt u de regie op het besluitvormingsproces? Hoe gaat u om met conflicten? Dit alles en meer leert u tijdens de Masterclass Wethouderschap.
Besturen vereist veel stuurmanskunst, een talent waar niet iedereen over beschikt. Tijdens beleidsprocessen kunnen zaken anders verlopen dan u verwacht. Belangrijke stakeholders kunnen bijvoorbeeld weerstand hebben, het kan wringen met een ambtenaar, het lukt niet om het college mee te krijgen of de gemeenteraad is kritisch.
De Masterclass Wethouderschap helpt u deze beleidsprocessen beter aan te sturen en te regisseren.
Samenwerken met stakeholders en draagvlak creëren lijken eenvoudig. Maar dat is lang niet altijd het geval. Zolang er overeenstemming is, gaat het goed. Maar hoe werkt u effectief samen als er meningsverschillen of conflicten zijn? Welke bestuursstijl hanteert u, hoe gaat u om met weerstand en welke onvoorspelbare rol kunnen media spelen?
Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze leerzame masterclass. Voorbeelden uit de praktijk en uw ervaringen vormen daarbij het vertrekpunt. U krijgt praktische adviezen en inzichten die u uw professionaliteit vergroten.
 
De masterclass bestaat uit de volgende modules:
  • Hoe geeft u effectief invulling aan de samenwerking met uw stakeholders?
  • Hoe betrekt u de gemeenteraad in het beleidsproces?
  • Hoe laat u uw bestuursstijl aansluiten bij lastige dossiers?
  • Hoe gaat u om met weerstand en hoe verwerft u draagvlak voor uw ambities?
  • Hoe benut u de media bij het realiseren van uw doelen?
De VNG Academie werkt met trainers uit de (gemeentelijke) praktijk. Zo garanderen we tijdens het programma een sterke koppeling tussen de theorie en praktijk. Zij beschikken - naast inhoudelijke kennis - over ruime didactische ervaring zodat aansluiting bij leerdoelen en leerwensen zijn gegarandeerd.

Ook interessant voor u