Leernetwerk ‘Samenwerken en de Omgevingswet’

LeidenAmbtenarenFysieke leefomgeving
In overleg
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Leiden
Locatie
Kosteloos
Investering

De komst van de Omgevingswet vraagt om op een integrale manier te kijken naar de opgaven. Dit vraagt van medewerkers een andere manier van werken en samenwerken op verschillende niveaus:

  • Samenwerken binnen de gemeente
  • Samenwerken met bewoners & bedrijven
  • Samenwerken in de regio

Wat verandert er met de komst van de Omgevingswet? En wat betekent dit voor de gemeente en voor jou als medewerker? Wat vraagt het samenwerken op de verschillende niveaus van jou als professional? Hoe geef je samenwerking goed vorm en welk gedrag hoort daar wel of niet bij?

VNG Academie organiseert samen met A&O fonds Gemeenten het regionale leernetwerk ‘Samenwerken en de Omgevingswet’. Hierin ga je samen met vakgenoten op zoek naar antwoorden. Dit leernetwerk bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk één dag. De bijeenkomsten duren van 10.00-16.00 uur.

Voorafgaand aan de leerkring vindt een digitale intake plaats waar jij jouw specifieke leervragen kunt aangeven. Aan de hand daarvan wordt het programma verder aangescherpt.

Het leernetwerk bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk één dag. Tijdens elke bijeenkomst staat een van de niveaus van samenwerken centraal.

  • Bijeenkomst 1: Inhoud Omgevingswet en samenwerkingsvaardigheden
  • Bijeenkomst 2: Samenwerking binnen de gemeente
  • Bijeenkomst 3: Samenwerking met burgers & bedrijven
  • Bijeenkomst 4: Samenwerking in de regio

Elke bijeenkomst bestaat uit de elementen luisteren, delen, ervaren en reflecteren. De werkvorm verschilt per bijeenkomst.

Medewerkers van gemeenten die zich bezig houden met vergunningverlening, toezicht en handhaving of dienstverlening aan de balie voor met name het fysiek domein.

Ook interessant voor u

Uitgelicht
Uitgelicht