Nieuw

Bijscholingstraining omgevingsveiligheid in de Vergunningverlening

Ambtenaren Fysieke leefomgeving
20
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 150,-
Investering

Tijdens deze bijscholing wordt het proces gevolgd vanaf het moment dat een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een milieubelastende activiteit binnenkomt. Welke aandachtsgebieden zijn van toepassing? Hoe vindt de toetsing aan het omgevingsplan plaats? De bijscholing richt zich met name op bedrijfscategorieën die door het hele land voorkomen, zoals bijvoorbeeld een PGS15-loods of LPG-tankstation. 

De bijscholingsdag duurt van 10.00 uur tot circa 16.00 uur, inclusief pauzes en tijd om zelfstandig opdrachten uit te voeren. Het programma is als volgt:

 • Lesblok 1
  Opfrissen externe veiligheid en Omgevingswet
 • Lesblok 2
  Vergunningverlening
 • Lesblok 3
  Vergunningverlening + uitleg opdracht
 • Zelfstandig aan de slag
  Aan de slag met opdracht 1, met aansluitend plenaire nabespreking
 • Lesblok 4
  Vergunningverlening + opdracht, met aansluitend plenaire nabespreking
 • Afronden en evaluatie

Naslagwerk ten behoeve van de bijscholing kunt u vinden op de pagina achtergrondinformatie voor deelnemers.

De bijscholing is bedoeld voor iedereen die een rol heeft in het vergunningverleningsproces: vergunningverleners en adviseurs vanuit omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s en GGD-en.

Om tijdens het programma een sterke koppeling tussen de theorie en praktijk te kunnen realiseren en waarborgen, werkt VNG Connect Academie met docenten uit de praktijk. Zij beschikken naast inhoudelijke kennis over ruime didactische ervaring zodat aansluiting bij leerdoelen en leerwensen zijn gegarandeerd.

De training Omgevingsveiligheid in de vergunningverlening is een ééndaagse online bijeenkomst. Vooraf zal een digitale intake toegezonden worden waarin u uw leervragen kunt stellen. Tijdens de training komen deze aan bod.

U kunt zich tot 14 dagen voor aanvang van de training afmelden. Besluit u binnen 14 dagen voor aanvang af te zien van deelname, dan zal een no-show fee in rekening worden gebracht, deze bedraagt 100,- excl. Btw.

Ook interessant voor u

Uitgelicht
Nieuw