VNG Cybergame 2023

Ambtenaren Informatiesamenleving
15
Max. deelnemers
0,5
Aantal dagen
Kosteloos
Investering

De VNG vindt het belangrijk dat digitale incidenten worden voorkomen. Er is een Cybergame ontwikkeld, speciaal voor gemeentebestuurders en ambtenaren die  verantwoordelijk zijn voor informatieveiligheid en openbare orde en veiligheid. 

De Cybergame laat zien dat een digitaal incident impact kan hebben op zowel binnen als buiten het gemeentehuis. Hoe ga je hier als gemeentebestuurder mee om? Hoe communiceer je en hoe zorg je ervoor dat je ‘in control’ blijft? De verwevenheid van de digitale en de fysieke wereld laat zien dat je als gemeentebestuurder een rol hebt te vervullen. Maar hoe ziet die rol er dan uit?

Toolbox Cyberincident
Deze toolbox bevat hulpmiddelen bij de voorbereiding op en de aanpak van een cyberincident. Deze toolbox kwam tot stand naar aanleiding van de Overheidsbrede Cyberoefening op 28 oktober 2019. Het bestaat uit praktische instrumenten die zijn aangeleverd door de partners van de cyberoefening, aangevuld met tips en trucs van sprekers en deelnemers.

Bekijk de toolbox

In dit magazine, vindt u alvast een voorproefje en een terugblik op de verschillende webinars van de Overheidsbrede Cyber Webinars. U leest in het magazine onder andere over de geleerde (cyber) lessen van verschillende bestuurders. Zo vertelt Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve hoe de gemeente Lochem door het oog van de naald is gekropen. Dijkgraaf Toine Poppelaars vraagt aandacht voor het digitale bewustzijn van medewerkers. En wethouder Saskia Bruines deelt haar ervaringen rondom Hack The Hague. Daarnaast geeft het magazine praktische informatie over lokale oefeningen en andere nuttige informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in cybersecurity.

Gemeenten kunnen de Cybergame spelen binnen de eigen organisatie bijvoorbeeld samen met het college B en W.

Wilt u de Cybergame binnen uw eigen gemeente spelen? klik dan hier om uw gemeente aan te melden

De VNG Academie heeft in opdracht van de VNG gemeentelijke moderatoren opgeleid om de Cybergame te kunnen uitvoeren. 

Wilt u uw eigen gemeentelijke moderatoren opleiden? klik dan hier deze aan te melden