ONLINE Masterclass ‘Informele interventies: de-escalatie’

Ambtenaren Persoonlijke ontwikkelingBedrijfsvoering
7
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
€ 495,-
Investering

'Zijn jullie helemaal gek geworden!?! roept een bezwaarmaker.
'Ik ben klaar met die vent.’ zegt een primaire beslisser.
'Heb jij wel geleerd voor dit baantje?’ vraagt een klager op een pesterige toon.

Helaas komen lastige gesprekken vaker voor dan u denkt. Ook nu. Zowel intern als extern. Conflicten gaan niet in quarantaine. Termijnen lopen ook nu gewoon door, collega’s en burgers ervaren meer stress en onzekerheid. Dit zorgt voor kortere lontjes en langere tenen. Denk aan botsende belangen zoals bij de handhavende afdeling die niet blij is met de afdeling vergunningen of de vak afdeling die baalt van de juristen bij bezwaar. Momenteel ontstaat er een ware run op regelingen bij gemeenten voor getroffen ondernemers waarbij niet iedereen aan de voorwaarden voldoet. Slecht nieuws gesprekken zoals een afwijzing of maatregel, maar ook aan klachten en bezwaren. Bent u al langer aan het nadenken hoe u het beste een conflict kunt de-escaleren. Of wilt u iemand die vervelend gedrag vertoont aanspreken. We denken al snel ‘Laat maar… het heeft toch geen zin’ of u bent bang voor een akelige reactie.

In deze online masterclass leert u hoe u met behoud van regie tot een goed gesprek komt. Niet om oorlogje te voeren, maar om te de-escaleren. Hoe langer u wacht met het de-escaleren, hoe lastiger het wordt er nog samen uit te komen!

Volg daarom deze online masterclass en leer hoe u sterker uit de strijd komt!

Met een ervaren trainer die tevens trainingsacteur is, krijgt u online inzicht in allerlei vormen van conflictgedrag en krijgt u de kans om:
1) conflictgedrag te herkennen
2) gedrag te beïnvloeden

Tijdens deze interactieve masterclass is alle ruimte voor eigen inbreng van casuïstiek. Sterker uit de strijd, wat heeft u dan? De-escalatie, herstel van vertrouwen en leren van conflicten.

De online Masterclass vindt plaats van 09.30 – 12.30 en van 13.30 – 16.00 uur.

Na inschrijving ontvangt u een link naar de online omgeving.

Deze masterclass wordt uitgevoerd door een specialist en conflict expert van het Instituut KCB met praktijk ervaring binnen gemeenten.

De masterclass is bedoeld voor betrokken professionals binnen gemeenten die willen blijven ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn voor het nemen van slecht nieuws besluiten, het behandelen van bezwaren en klachten en het geven van adviezen hoe om te gaan met conflicten. De workshop is bedoeld voor betrokken professionals die willen blijven ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn voor de strategische koers van gemeenten. Beleidsambtenaren, informatiemanagers, managers bedrijfsvoering, managers informatievoorziening die inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van het versnellen van de gemeentelijke innovatie. 

Er is ruimte om goede voorbeelden te delen, te reflecteren op wat u heeft geleerd, en het ontwikkelen van nieuwe oplossingsrichtingen die u direct meeneemt naar uw eigen werkplek en organisatie.

Ook interessant voor u

Uitgelicht