Nieuw

5-daagse Leergang Duurzame Inzetbaarheid

Arnhem Ambtenaren Bedrijfsvoering
16
Max. deelnemers
5
Aantal dagen
Arnhem
Locatie
€ 3150,-
Investering

Hoe stimuleert en faciliteert u dat ambtenaren optimaal presteren en daarmee bijdragen aan de grote uitdagingen van de gemeentelijke opgave?

VNG Connect, A&O fonds en HAN  slaan de handen ineen en verzorgen de leergang Duurzame Inzetbaarheid waarin u in vijf dagen kennis verwerft over belangrijke thema’s op gebied van duurzame inzetbaarheid en veranderingen van werk. U krijgt ook direct tools om in je eigen praktijk mee aan de slag te gaan! 

De leergang bestaat uit 5 dagen. Om het certificaat in ontvangst te kunnen nemen is een aanwezigheidsplicht van minimaal 80% vereist.

Het inhoudelijke programma ziet er als volgt uit:

 • 1 februari 2024: Identiteit organisatie
  Visie van de organisatie op Duurzame Inzetbaarheid: Eveline Vat van het A&O fonds Gemeenten neemt u mee op reis binnen uw eigen gemeente! Wat zijn de belangrijke opgaven? Wat is nodig om personeel hier duurzaam inzetbaar te houden?
 • 7 maart 2024: Verandervermogen
  Veranderbereidheid,en hierop bezinnen is cruciaal anno 2024. Banen veranderen, banen verdwijnen, banen verschijnen, mede door trends als digitalisering, robotisering en AI. Om duurzaam inzetbaar te blijven moet je als werknemer kunnen meebewegen. Hoe stemt u hier het HR-beleid op af? Hoe stimuleert u werknemers tot deze wendbaarheid? Patrick van Beukering deelt zijn kennis met u.

 • 11 april 2024: Vitaliteit
  Om werknemers te behouden is het van belang dat ze gezond en vitaal blijven. Hoe doet u dit? Wat is hierin uw taak als werkgever en waar ligt de verantwoordelijkheid voor de werknemer? Hoe stimuleet u eigen regie bij werknemers om vitaal te blijven? Tjerk Molenaar deelt ervaringen vanuit een van de gemeenten in Nederland.

 • 16 april 2024: Psychisch Verzuim voorkomen
  Eén op de vijf werkenden heeft last van psychische klachten. Klachten die een serieuze belemmering kunnen vormen om aan het werk te blijven. Kunt u voorkomen dat deze mensen uitvallen? Hoe? Suzanne van Hees laat u kennismaken met een handreiking speciaal ontwikkeld om leidinggevenden te helpen psychisch verzuim te voorkomen.

 • 6 juni: Vakmanschap
  Werknemers moeten niet alleen fit en vitaal zijn, maar ook vakbekwaam. In de huidige tijd is dat een uitdaging. Banen komen, banen gaan, en ook binnen functies zijn grote veranderingen op stapel. Denk alleen al aan de nieuwe werkelijkheid rondom AI. Hoe zet je werknemers in de leerstand? Isolde Kolkhuis Tanke bespreekt deze zaken met u.

HR-professional of leidinggevenden bij Nederlandse gemeenten en Overheidsinstellingen.

De inhoudelijke kwaliteit van het programma, het geven van feedback op de casussen, het formuleren van leervragen en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers wordt door de inzet van onderstaande wetenschappelijke docenten van de HAN en ervaringskundige gastdocenten en/of uit het netwerk van de VNG gegarandeerd.

 • Eveline Vat, projectleider Duurzame Inzetbaarheid A&O fonds
 • Patrick van Beukering, expert verdwijn en verschijn banen
 • Tjerk Molenaar, strategisch adviseur gemeente Utrecht
 • Suzanne van Hees, onderzoeker HAN; expert op gebied psychische klachten
 • Isolde Kolkhuis-Tanke, adviseur Duurzaam Leren in Organisaties; auteur boek: ´In de leerstand”
 • Arjen Pakker, HRM professional & Kerndocent HAN
  Continue factor binnen de leergang; helpt theorie en praktijk aan elkaar te koppelen

Ook interessant voor u

Nieuw