2-daagse training Afrikaanse kampvuurgesprekken

Incompany
Ambtenaren Persoonlijke ontwikkelingBestuur en Veiligheid
In overleg
Max. deelnemers
2
Aantal dagen
Op aanvraag
Investering

Heeft u de moed en durft u het aan te leren vanuit ‘the whole system in the room’ als startpunt en kennis te maken met een andere manier van beslissingen nemen?

Aandacht aan de menselijke kant van organiseren binnen uw gemeentelijke organisatie en de gevolgen van de genomen beslissingen voor de lokale gemeente. Cultuur en over het omgaan met weerstand. Over hoe mensen veranderen en hoe pijnlijk en hoe mooi dat is.

Tijdens de Afrikaanse Kampvuurgesprekken maakt u kennis met een andere manier van beslissingen nemen. Het Kampvuurgesprek is gebaseerd op de Afrikaanse Volksraadpleging. Een vergadervorm die uitgaat van een dialoog, zonder oeverloze discussies die ervoor zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en die u helpen betere beslissingen te nemen. Beslissingen die door de organisatie worden ondersteund en uitgevoerd. 

Het werken vanuit de kracht van het collectief is het belangrijkste principe van een Afrikaans Kampvuurgesprek. Niet het individu, maar de groep staat centraal. Met veel ruimte voor ieders inbreng.

Doel
De kampvuurprincipes zijn krachtige instrumenten om leiderschap te versterken, veranderingsprocessen op gang te brengen en een collectieve visie te ontwikkelen die door de hele organisatie maar ook op lokaal niveau herkend en gedragen wordt.

 

Tijdens deze tweedaagse training komen de volgende aspecten aan bod:

  • Dialogen faciliteren gebaseerd op een oeroude dialoogvorm, de Kgotla uit Botswana (een Afrikaanse volksraadpleging)
  • Dialogen combineren met stille vergadertechnieken van de Inuït, talking sticks van Indianen, besluitvorming door de koningen van de Ashanti.
  • De wijsheid van het collectief (met daarin een heel duidelijke rol voor de leider).
  • Oefenen met de tools die u direct kunt toepassen waardoor u in staat bent kampvuurgesprekken te begeleiden.
  • Afwisseling van kennis van de methodiek met mooie beelden en verhalen over de achtergrond van de dialoogvormen.
  • Alle wijsheid samengevoegd tot een snel te leren, uiterst praktische en bijzonder down to earth handzame methode in vijf stappen.
  • Vermijden van discussie, standpunten op een prachtige manier uitgewisseld en rolbewust vergaderen.
  • Ter plekke besluiten, nadat de wijsheid van het collectief (medewerkers gemeentelijke organisatie, burgers) uitgebreid verkend is.
  • Gebaseerd op de Afrikaanse gedachte van Ubuntu; waarbij de gedachte is dat u alleen maar bestaat en kunt beslissen vanuit de zorg voor en wijsheid vanuit het collectief. Uiterst effectief in netwerkbijeenkomsten, programmatisch werken, strategieverkenningen, organisatieverandering.
  • ‘The whole system in the room’ halen.

De kampvuurgesprekken vinden plaats onder begeleiding Danielle Braun. Als corporate antropoloog leerde ze van volkeren overal op aarde hoe je succesvolle stammen bouwt. Danielle Braun is mede - auteur van het boek De Corporate Tribe (2016), werkte onder andere als directeur bij een lokale overheid en legt de connectie tussen het verre, vreemde en praktijkvoorbeelden heel dichtbij.

Ook interessant voor u

Nieuw