Primeur voor Dag van Zorg en Veiligheid met eerste digitale congres

28 mei. 2020

Zorg en veiligheid blijven in deze tijd heel belangrijke onderwerpen. Daarom staat voor het Ministerie van J&V, Ministerie van VWS, Ministerie van SZW en de VNG paal boven water dat juíst nu alle actuele thema’s in de spotlights moeten staan. De jaarlijkse Dag van Zorg en Veiligheid gaat dus ‘gewoon’ door op 29 juni. Met een klein verschil: het congres is digitaal. Senior Projectleider Marc Gerritsen vertelt hoe zo’n digitaal congres eruit ziet.

Vanuit je eigen stoel

Elkaar live ontmoeten zit er voorlopig niet in, dus toveren Marc en zijn collega’s de Dag van Zorg en Veiligheid om tot een digitaal congres. De enige overeenkomst met een webinar is dat je een digitaal congres ook thuis vanuit je stoel volgt. Maar daar houdt volgens Marc de vergelijking dan ook op.

Live vanuit de studio

Deelnemers aan de Dag van Zorg en Veiligheid kiezen vanaf één overzichtelijke online plek hun eigen persoonlijke programma. Ze nemen deel aan ‘plenaire’ gesprekken met vooraanstaande sprekers, maar doen ook mee aan breakoutsessies. Zelfs aan het klassieke ‘inloop’-moment van deelnemers is en een infomarkt om digitaal rond te neuzen is gedacht. “Verwacht een warm welkom van dagvoorzitter Esther van der Voort”, vertelt Marc. “Vanuit Congressencentrum 1931 – de centrale studio - heet ze de online binnenkomende deelnemers welkom en geeft een korte toelichting op de werking van het platform. Dat is heel belangrijk, want zo zorgen we voor een flinke dosis interactie via de chat. Dat is ook de reden dat alle sprekers vanuit de studio hun presentaties en workshops geven, zodat ook hier ruimte is voor discussie.”

Kortom, de Dag van Zorg en Veiligheid is een ‘normaal’ congres, maar dan vanuit je eigen stoel. En vooruit, tijdens de pauze zorg je voor je eigen lunch.

Wil je op 29 juni de Dag van Zorg en Veiligheid bijwonen? Inschrijven kan vanaf donderdag 4 juni via de website dagvanzorgenveiligheid.nl.