Digitale events: een inhoudelijke feestdag op basis van uw eigen interesse

20 nov. 2020

November is de maand van het digitale evenement. De Voor de Jeugd Dag, de Dag van de Stad en de VNG Juridische 2-daagse zijn zomaar een greep uit de online bijeenkomsten waarvoor we afgelopen maand aan de lat stonden. En net als de reguliere bijeenkomst, is de digitale editie een inhoudelijke feestdag waar u op basis van uw eigen interesse en expertise een keuze kunt maken uit de diverse programmaonderdelen.

Juist nu vakkennis op doen met digitale congressen

Thuiswerken is sinds maart het nieuwe normaal, zeker binnen de overheid. Toch is er één aspect dat altijd naar voren komt als het gaat om fulltime thuiswerken: we missen het sociale contact. Juist daarom is het fijn om tijdens een digitaal evenement nieuwe vakkennis en inspiratie op te doen. Verwacht dus géén Zoom-bijeenkomst, maar net als de gewone editie een inhoudelijke feestdag. Zo worden de virtuele deelnemers van de Dag van de Stad bijvoorbeeld welkom geheten in de Honig-fabriek in Nijmegen, waar ze vanachter hun bureau deelnemen aan het programma, met interactieve ontwerpateliers, reportages uit veerkrachtige steden en topsprekers zoals auteur Floor Milikowski en hoogleraar Lotte Jensen. 

Foto tijdens Dag van de Stad Online

Netwerken maar dan digitaal

De nummer één reden van veel congresgangers is om te netwerken. Ook dat kan digitaal. Via het platform komt u makkelijk in contact met andere bezoekers, de organisatie en andere experts. Ook is er vaak een virtuele informatiemarkt waar experts de hele dag uw vragen beantwoorden.

Raak geïnspireerd door digitale events

De plekken voor de Voor de Jeugd Dag zijn ieder jaar binnen een handomdraai vol. De digitale editie van dit congres heeft dus als extra pluspunt dat we meer bezoekers kunnen verwelkomen. De congresgangers worden een dag lang getrakteerd op wervelende talkshows, interactieve sessies en virtuele werkvormen. Hoe dat er precies uitziet, ziet u hier.


Actief kijken naar een online congres

Wat ons betreft draait het tijdens een congres om mens en kennis met elkaar te verbinden. Van passieve kijkers maken we actieve deelnemers. Verwacht daarom net als bij een gewoon congres een warm welkom van de host die deelnemers wegwijs maakt. Door te vertellen wat op het programma staat, waar ze terecht kunnen met vragen en natuurlijk door ‘gewoon’ de hoofdsprekers te interviewen.

Content blijft

Tijdens het digitale congres maken we heel veel waardevolle content. Die content is na afloop goed te gebruiken. Bijvoorbeeld door deze later nog te delen via social media kanalen, podcasts op de website te zetten of een webinar te maken.