CEDEO-erkenning: hoog rapportcijfer voor VNG Connect

14 okt. 2022

Uit het onderzoek blijkt dat klanten tevreden tot zeer tevreden zijn over de maatwerkdiensten en open opleidingen van VNG Connect. Met een score van 93,1 procent voor de kwaliteit- en dienstverlening voor open aanbod trainingen en een score van 98,7 procent voor maatwerk trainingen is VNG Connect de komende twee jaar opnieuw CEDEO-erkend.

De docenten en gastsprekers waren allemaal mensen die verstand hebben van speciale vormen van samenwerking en gemeenschappelijke regelingen. Zo sloten mensen van de provincie aan, maar ook een burgemeester. De training had een goede opbouw. Het was heel interactief, met rollenspellen, casussen uit onze eigen praktijk en gemeentelijke kwesties. Het is een greep uit de opmerkingen uit het recente klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO.

Wat is Cedeo

Wil je in Nederland een maatwerk- of open aanbod training doen, dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een aanbieder die Cedeo-erkend is. Dat geeft ze de garantie dat minimaal 80 procent van hun klanten ‘tevreden tot zeer tevreden’ is over de kwaliteit en de dienstverlening. Daarnaast hebben ze de zekerheid dat deze beoordeling actueel is. Want om hun Cedeo-erkenning te behouden moeten aanbieders elke twee jaar een nieuw klanttevredenheidsonderzoek afsluiten met een positief resultaat. De Cedeo-erkenning is dus een positieve review van deelnemers én inkopers van trainingen.

Een greep uit de reacties in het rapport

“De training had een goede opbouw. Het was heel interactief, met rollenspellen, casussen uit onze eigen praktijk en gemeentelijke kwesties. Iedereen was super enthousiast”,

“Je kon merken dat ze zich er goed in verdiept hadden. Ze kwamen zelf met leuke casussen en er is voldoende gelegenheid voor tussentijdse feedback en eventuele aanpassingen.”

“Het was echt maatwerk. Fijn dat we van tevoren konden kennis maken met de trainer. Op die manier krijg je echt wat je nodig hebt”

“Het was een leuke cursus. De praktische oefeningen waren verhelderend en we kregen superveel inhoudelijke informatie. Het luisteren en bezig zijn wisselde elkaar goed af”